Blog
Datum: 27 oktober 2020

Amsterdam Centrum: Q3 2020 hoogste vierkante meter prijzen ooit!

De woningmarkt in Amsterdam Centrum blijft in het derde kwartaal 2020 goed op stoom; meer transacties, hogere vierkante meter prijzen en hogere transactiecijfers.

Voor de meeste mensen is de Coronatijd geen beletsel om een (eerste) stap op de woningmarkt te maken. De economische situatie is voor veel mensen niet slechter geworden(de werkeloosheid zelfs iets afgenomen) dankzij de de ingrijpende overheidsmaatregelen. De rente is ook nog steeds laag, en mensen krijgen in deze tijd meer behoefte aan ruimte ivm het thuiswerken en de behoefte aan een goed buiten neemt toe nu de terrassen en de horeca gesloten zijn.

De gemiddelde vierkante m2 prijs steeg tov een jaar geleden met 4% tot € 7.750,- de transactieprijzen in Amsterdam Centrum bleven op het niveau van een jaar eerder € 750.000,- Gemiddeld is er dus een iets kleiner woning verkocht. Alleen Amsterdam Oud Zuid heeft gemiddeld hogere prijzen per m2 € 7.887,- en de gemiddelde transactieprijs € 843.000,-.

Aantal transacties en looptijd

Met 226 transacties in het derde kwartaal werd het aantal van Q3 2019 (219) iets overtroffen. Het verkopen van een woning in Amsterdam Centrum gaat nog altijd snel de doorlooptijd is 40 dagen.

Een huis of appartement met tuin zeer populair

Een huis of appartement met tuin of dakterras is de ultieme droom van veel woningzoekers Het aankopen van een woning in Amsterdam is in deze categorie moeilijker dan ooit. Er zijn ongeveer 85 benedenwoningen of hele huizen verkocht op een totaal van 234 transacties in Q3. Veel gezinnen zijn op zoek naar een gezinswoning met tuin maar voor de meeste gezinnen is dat, zeker binnen de ring, niet meer te betalen. Gezinnen waarbij het tweede kind op komst is zien wij vaak de stad verlaten.

Prognose Q4 2020

Wij verwachten dat de woningmarkt in Q4 zich ook goed zal blijven ontwikkelen. Wilt u informatie over aan- of verkopen klik dan hier naar contactformulier.

Wilt u de woningmarktcijfers van uw wijk ontvangen?

Download rapport