Edammerweg 20 *

1131 DN

VOLENDAM

998500,- k.k.

Ingetrokken

Kenmerken

 • Vraagprijs

  998500,- k.k.

Bouw

 • Aantal kamers

  6

 • Slaapkamers

  4

 • Woonoppervlakte

  197 m2

 • Inhoud

  978 m3

 • Bouwjaar

  1890

Omschrijving

UNIEKE KANS! Dit prachtige herenhuis uit 1890 aan het water is een werkelijk plaatje. De woning is een bijzonder object in Volendam en met recht het chicste huis van het dorp! De woning is verbouwd op het hoogste niveau inclusief domotica en allerlei veiligheidsvoorzieningen! De woning ligt vlakbij de Dijk met haar beroemde Haven.

Indeling:
Middels uw eigen voortuin (30m2) bereikt u de voordeur van dit authentieke vrijstaande pand. U komt binnen in een het tochtportaal voorzien van gekleurde glas in lood ramen. Eenmaal in de woning wordt u overspoeld door het ‘wauw’ gevoel. Een woonkamer van bijna 50m2 met een plafondhoogte van maar liefst 3.52m waar twee prachtige kroonluchters hangen en inbouwspots met bijzonder hoge ramen rondom. De achterste ramen zijn tevens voorzien van rolluiken. De riante woon keuken met kookeiland van bijna 40m2 grenst aan de woonkamer en is van alle gemakken voorzien. U vindt hier ook de grote, hoge ramen waardoor er een prettig licht naar binnen komt. U kunt hier gezellig dineren met een groot aantal vrienden aan de lange eettafel. De woonkeuken is tevens voorzien van elektrische vloerverwarming.
Vanuit de keuken bereikt u de tweedelige luxe garderobe met separaat toilet, hier vindt ook de zij ingang met buitenplaatsje. Het buitenplaatsje bereikt u via de natuurstenen trap naar beneden en er staat hier een prachtig hek die toegang biedt tot de garage. De garage is voorzien van vloerverwarming en elektra én een tweede keuken met inbouwapparatuur. Vanuit de garage bereikt u de garderobe en de luxe afgewerkte betegelde grote kelder onder de woning, deze kelder ook voorzien van elektra en vloerverwarming. Onder de garderobe vindt u een nóg een oude kelder met de nog aanwezige oude kolenbak inclusief de kolen. (Ideaal bijvoorbeeld voor uw eigen wijn voorraad)

De eerste verdieping is overzichtelijk en ruim ingedeeld. U treft een hal aan die toegang geeft tot alle vertrekken.
De masterbedroom heeft een ruime inloopkast. De masterbedroom is teven voorzien van een glazen pui, voorzien van rolluiken en opslaande deuren naar het aangrenzende terras van 18m2 met idyllisch, prachtig en gewild uitzicht over het oude centrum van het dorp. Deze kamer is voorzien van airco en en ingebouwde speakers t.b.v. het Sonos systeem. Aan de Voorzijde vindt u nog eens 2 ruime slaapkamers, beide met een dakraam en rolluiken, één van de slaapkamers heeft een grote vide met een ruime (speel)zolder. (Vide zou verwijderd kunnen worden om twee ruime extra slaapkamers te creëren). Ook vind u hier de afgesloten ruimte met ondersteunende apparatuur voor het domotica systeem. Mooie badkamer met douche-cabine, ligbad met douche en dubbele wasbak, voorzien van vloerverwarming. Speakers in het plafond ten behoeven van bv. SONOS systeem. Separaat het toilet, een de was/strijk-kamer voorzien van kleine dakkapel en een ruimte inpandige berging.

Styleswitch:
Op de eerste drie foto’s is een Styleswitch toegepast. Hierbij is duidelijk te zien dat dit huis veel potentie heeft, en naast de klassieke stijl ook zeer geschikt is voor bijvoorbeeld een modernere, industriële inrichting.

Technische details:
U heeft het al een beetje in de tekst gelezen maar de woning is voorzien van de volgende handige technische snufjes;
De deurbel wordt bediend door middel van camera beeld en internet, evenals de via een iPad bediende Control4 systeem voor audio/tv en domotica. In de masterbedroom, de badkamer en beneden vindt u speakers in het plafond t.b.v. het SONOS systeem via control4 en audiosysteem.. Tevens aan de wand van eerste etage een iPad voor het camera-systeem en internet.

Dit pand is niet zomaar een pand, het is één van oudste panden in Volendam met een prachtige historie. In 1890 is dit bijzondere exemplaar gebouwd voor de Schoolmeester van de later naastgelegen school. De woning heeft daarna meerdere bestemmingen gekregen (oa trouwlocatie). In de loop der jaren is de woning weer getransformeerd en hoogwaardig verbouwd tot een luxe en gezellige woning op een A locatie in Volendam!

Neem contact op met ons kantoor en laat deze kans niet aan u voorbij gaan!

Bijzonderheden:
– Woonoppervlakte 197m2; (NEN Meetrapport aanwezig)
– Bruto vloeroppervlakte 321m2;
– Extra interne berging van ca. 15m2 boven de garderobe; (niet meegenomen in de NENmeting)
– Prachtig chic pand op een A locatie in Volendam;
– Gezellige en groene voortuin van 30m2;
– Voorzien van hoogwaardige technische details;
– Momenteel 3 slaapkamers, mogelijkheid tot meer;
– Op loopafstand van de Dijk;
– Sinds 2012 is dit een Gemeentelijke monument;
– Licht door grote raampartijen rondom;
– Grote garage en inpandige bergingen/kelders;
– De woning is zo te betrekken;
– Oplevering in overleg;
– Er is pas een overeenkomst wanneer de koopakte is getekend;
– Lubbers & Dijk notarissen te Amsterdam is projectnotaris;

“Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.”