Catharina van Clevelaan 45

1181 BG

AMSTELVEEN

850000,- k.k.

Verkocht

Kenmerken

 • Vraagprijs

  850000,- k.k.

 • Soort woning

  Woonhuis

Bouw

 • Aantal kamers

  8

 • Slaapkamers

  7

 • Woonoppervlakte

  166 m2

 • Inhoud

  551 m3

 • Bouwjaar

  1927

Omschrijving

**English text below**

Met dit huis hebben we onze 4 kinderen een prachtige start kunnen geven. Lopend naar school, sporten in het Amsterdamse Bos, fietsen naar de stad en een thuis waar altijd ruimte is om te spelen, voor logeetjes en waar onze familie en vrienden zich altijd welkom voelden.

Wonen in een kinderrijke jaren 30 buurt gelegen tussen het Amsterdamse Bos enerzijds en de Amstel anderzijds en vlakbij het centrum van Amstelveen en Amsterdam?
Dan kies je voor wonen in deze charmante straat in deze prachtige eengezinswoning met karakteristieke elementen en een heerlijke tuin op het zuiden (ca. 55m2)!
Deze woning heeft 7 slaapkamers en is in 2016 stijlvol gerenoveerd. Door de gunstige indeling en rustige ligging is het huis perfect voor een gezin dat graag op fietsafstand van Amsterdam en Schiphol wil wonen. Klinkt dit als uw woning? Kom dan gerust eens kijken!

Indeling:
Bij aankomst bij de woning valt allereerst de sfeervolle voortuin met een gezellig terrasje en handige fietsenstalling op. Vanuit de voortuin stapt u tevens direct binnen in de hal met prachtige authentieke tegels. In de hal is ruim voldoende ruimte voor jassen, tassen en schoenen. Verder is de hal voorzien van een sfeervol toilet, de trap naar boven en de deur van de provisiekast met toegang tot de kelder (welke op dit moment als wijnkelder wordt gebruikt). Wanneer u de woonkamer wilt betreden doet u dit middels een deur met prachtig origineel glas-in-lood raam.

Eenmaal in de woonkamer is het genieten geblazen. Door de raampartijen aan de voor- en de achterkant van de woning is het heerlijk licht. De woning is voorzien van een mooie, donkere visgraatvloer en de kleur van de muren is smaakvol afgestemd op het glas-in-lood. Er is een moderne keuken aan de achterkant van de woning waardoor er een fijne situatie gecreëerd is waarin er gekookt en geborreld kan worden met vrienden. De keuken is voorzien van een 6-pits gasfornuis met ruime oven (Solitaire), een vaatwasser en Belgisch hardstenen werkblad.
Vanuit de woonkamer gaat u via de openslaande deuren naar de tuin, waar volop ruimte is om met een groep mensen aan de tafel te eten. De zon gaat pas laat onder, waardoor het hier op de zwoele zomeravonden heerlijk vertoeven is. De tuin is tevens voorzien van een schuur.

Op de eerste verdieping vindt u aan de straatkant twee grote werkkamers die ook goed te gebruiken zijn als slaapkamer. Ook de master bedroom bevindt zich op de eerste verdieping, maar dan aan de tuinzijde. Deze is voorzien van een sfeervolle inloopbadkamer én een inloopkast (voormalig slaapkamer). De badkamer is modern en voorzien van een inloopdouche, een dubbele wastafel en de juiste sfeerverlichting. Er is tevens een separaat toilet aanwezig op deze verdieping.

Wanneer u middels de trap aankomt op de bovenste verdieping treft u drie ruime slaapkamers. Ook hier is een badkamer met inloopdouche, een wastafel en sfeerverlichting. Tevens is er een wasruimte met wasmachine aansluiting, de CV-ketel en opbergruimte. De ruime overloop is voorzien van een grenen vloer, de slaapkamers van vloerbedekking. Er is een frans balkon aanwezig dat, net als de tuin, op het zuiden ligt. Deze verdieping is voorzien van een lichtkoepel waardoor ook deze ruimte veel lichtinval heeft!

De gehele woning ademt een prettige sfeer uit. Er is nagedacht over details en deze zijn uitgevoerd tot in de puntjes. De woning is zowel modern als karakteristiek, charmant en warm. Daarnaast is er tijdens de renovatie extra rekening gehouden met isolatie van onder andere het dak. Een combinatie die niet vaak gezien wordt. Al met al; een heerlijke, ruime en lichte woning met als kers op de taart de heerlijke tuin!

Omgeving:
De ligging en buurt zijn prachtig! De wijk Randwijck grenst aan Amsterdam Buitenveldert. De wijk is favoriet door zijn karakteristieke bouw en vele groenvoorzieningen. Voor de natuur- en sportliefhebber ligt op loopafstand het Amsterdamse Bos. Via de Kalfjeslaan bereikt u zo het metrostation en iets verder loopt u langs de Amstel. Hier kunt u heerlijk wandelen en genieten van de ooievaars op het vogelbroedeiland. Voor de dagelijkse boodschappen heeft u de keuze tussen de winkels aan de Buitenveldertselaan met naast de reguliere winkels ook verschillende vers winkels. Hier vindt u bijvoorbeeld een groentewinkel, een kaasboer, een chocolaterie en nog veel meer. Ook de supermarkt aan de Bourgondischelaan is op loopafstand. Met het stijlvolle Gelderlandplein in Buitenveldert enerzijds en het unieke, bekende Stadshart de andere kant op fietsafstand, heeft u werkelijk alle winkel- en horeca gelegenheden op steenworp afstand. De wekelijkse markt op vrijdag in het Stadshart staat landelijk bekend als één van de beste! Binnen een straal van 2 km zijn er diverse lagere- en middelbare scholen, net als diverse sportfaciliteiten (zoals hockey, tennis, voetbal, paardrijden en cricket).

Bereikbaarheid:
Deze woning ligt aan de rand van Amstelveen, grenzend aan Amsterdam met uitstekende bus- en metroverbinding op loopafstand. De (dag- en nacht) bus brengt u binnen 20 minuten via het Stadionplein naar hartje Amsterdam en ook met de metro en tram (halte Uilenstede) bent u via station Zuid in 25 minuten op het Centraal station. In Zuidelijke richting bent u in 5 minuten bij het busstation Amstelveen, met stads- en streekbussen naar o.a. Schiphol (snelle buslijn 300), Aalsmeer/Uithoorn en omgeving.
Met de auto bent u in 4 minuten op de ring A10 of binnen 5 minuten op de A9 naar Schiphol.
Maar nog relaxter is Amsterdam te bereiken met de fiets. Via een prachtig aangelegd fietspad door de natuur bevindt u zich in 11 minuten in het Vondelpark en 5 minuutjes langer trappen en u staat op het Leidseplein.

Bijzonderheden:
– 165,1 m2 (NEN2580 meetrapport aanwezig);
– Hoogwaardig en stijlvol gerenoveerd in 2016;
– 7 slaapkamers;
– Heerlijke tuin (ca. 55 m2) op het Zuiden;
– Zeer centraal geleden;
– Volledig Schiphol proof;
– Er is pas een koopovereenkomst bij ondertekening door beide partijen;
– De notaris dient een notaris in Amsterdam te zijn.

“Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.”

******************************************************************************************

Within this house we have been able to give our 4 children a wonderful start of their lives. Walking to school, playing sports in the Amsterdamse Bos and cycling to the city. Our home is a home where there’s always room to play, for sleepovers and where our family and friends always feel welcome.

Would you like to live in a family friendly 1930’s neighbourhood located between the Amsterdamse Bos on one hand, the Amstel on the other and near the centre of Amstelveen and Amsterdam?

This beautiful family home with characteristic elements and a lovely garden on the South (approx. 55m2) is located in a charming street. It has 7 bedrooms and is stylishly renovated in 2016. Because of its convenient layout and quiet location, the house is perfect for a family that would like to live within cycling distance of Amsterdam and Schiphol. Does this sound like the right house for you? Don’t hesitate to come and take a look!

Layout:
Upon arrival at the house, the first thing you will notice is the attractive front garden with a nice terrace and convenient bicycle storage. From the front yard you also step directly into the hallway with beautiful authentic tiles. There is more than enough space for jackets, bags and shoes here. Furthermore, the hallway has a toilet, stairs to the first floor and an entrance to the pantry with access to the basement (which is currently used as a wine cellar). If you want to enter the living room you do so through a door with a beautiful original stained-glass window.

Due to the windows at the front and back of the house the light comes in very nice. The house has a beautiful, dark herringbone parquet floor and the colour of the walls matches tastefully to the stained glass. There is a modern kitchen at the back of the house which creates a perfect situation to cook and sit with friends. The kitchen is equipped with a 6-burner stove, a large oven (Solitaire), a dishwasher and Belgian stone worktop.
The wide double doors give access to the garden, where there is plenty of space to eat with a group of people and enjoy the sun. The sun goes down late, so at summer nights this place is the perfect spot to hangout. The garden is also equipped with a wooden storage.

On the first floor you will find two large rooms on the street side that can be used as bedrooms. The master bedroom is located at the garden side of the first floor. It has an attractive walk-in bathroom and a walk-in closet (former bedroom). The bathroom is modern and equipped with a shower, a double sink and the right ambient lighting. There is also a separate toilet on this floor.

On the top floor you will find three spacious bedrooms. The second bathroom has a shower, sink and mood lighting as well. There is also a laundry room with a connection for a washing machine, boiler and storage space.

The whole house has a pleasant atmosphere. Details have been thought through and carried out down to the last detail. The house is modern and characteristic as well as charming and warm. During the renovation the isolation and layout where adjusted and everything was renewed. All in all, a lovely, spacious and bright house with the lovely garden as the icing on the cake!