Elandsgracht 80 A/B/H

1016 TZ

AMSTERDAM

650000,- k.k.

Verkocht

Kenmerken

 • Vraagprijs

  650000,- k.k.

 • Soort woning

  Woonhuis

Bouw

 • Aantal kamers

  7

 • Slaapkamers

  3

 • Woonoppervlakte

  170 m2

 • Inhoud

  555 m3

 • Bouwjaar

  -1906

Omschrijving

Charmant grachtenpand in een rijksmonument uit 1660 in topconditie aan de Elandsgracht 80

Charmant, zeer goed onderhouden, grachtenpand van 170m2 (Daarvan is 110 m2 woonhuis en de verhuurde winkel op de begane grond meet 60 m2.) De huuropbrengst van de winkel dekt al een groot deel van de rente kosten van het hele pand! De woningheeft een dakterras op het westen van 23m2!
De Elandsgracht is een bruisende en hippe winkelstraat met een grote diversiteit aan kleine winkels en een AH op 100 meter afstand! De negenstraatjes en de Prinsengracht liggen om de hoek!
Het huis verkeert in uitstekende staat. In 1995 is het totaal gerenoveerd inclusief nieuwe fundering, nieuwe elektriciteit en gasleidingen en het uitvlakken van de vloeren. Het schilderwerk buiten is in 2013 gedaan!
Over drie verdiepingen (1-2-3) verdeeld biedt het woongedeelte modern comfort in een historische “verpakking” met 2/3 slaapkamers! Op de eerste verdieping vind u een nieuwe en met hoogwaardige apparatuur uitgeruste eetkeuken die grenst aan het dakterras van 23 m2 waar u in de zomer de tweede helft van de middag en de avond heerlijk van de zon kunt genieten. Grenzend aan de keuken is de, aan de straat gelegen, zonnige en lichte eetkamer. Op de tweede verdieping ligt de aan de straat gelegen zonnige zitkamer waar u een heerlijk uitzicht heeft op de levendige straat! De toegang tot de badkamer met douche en toilet is op overloop en aan de achterkant ligt een fijne ruime en stille slaapkamer. Op de bovenste verdieping nog een slaap/werkkamer en een grote badkamer met ligbad.
De winkel op de begane grond is nu reeds elf jaar verhuurd aan dezelfde huurder en heeft een huuropbrengst van €14.000,- per jaar. Dit is voldoende om ongeveer de helft van een eventuele hypotheekrente van het hele pand te betalen!
Kortom: Dit is een sfeervol monumentaal huis uit 1660 op een prachtige locatie in de westelijke grachtengordel dat in een uitstekende staat verkeerd. U kunt hier voor voor zeer lage lasten wonen door de huurinkomsten van de winkel op de begane grond!
Kenmerken:
Rijksmonument uit 1660
Schitterend gelegen aan de bruisende Elandsgracht
Uitstekend onderhouden in 1995 totaal gerenoveerd inclusief nieuwe betonnen fundering
Woning oppervlakte 110m2
Dakterras van 23m2
Winkeloppervlakte begane grond 60m2

Vragen?
neem contact op

Onze collega's staan voor u klaar!

Mail naar: [email protected]

Bel naar: 020-3080650

Download
uw kwartaalrapport

Download ons kwartaalrapport
met de meest actuele
woningmarktcijfers van Amsterdam!

Download kwartaalrapport