Graaf Florisstraat 25 3 + 4

1091 TE

AMSTERDAM

600000,- k.k.

Verkocht

Kenmerken

 • Vraagprijs

  600000,- k.k.

 • Soort woning

  Appartement

Bouw

 • Aantal kamers

  4

 • Slaapkamers

  2

 • Woonoppervlakte

  108 m2

 • Inhoud

  323 m3

 • Bouwjaar

  1905

Omschrijving

See English below:

Super licht en fijn dubbel bovenhuis van 108m2 met een heerlijk dakterras. Op een toplocatie in het populaire en gezellige Oost, op een steenworp afstand van de Pijp en het Centrum. Gelegen op eigen grond.

Indeling
Via een eigen entree op de tweede etage loopt u via de trap naar het appartement op de derde etage. U komt binnen in een hal met een handige garderobe. Wanneer u de woonkamer binnenloopt is het eerste wat op valt de grote hoeveelheid aan licht. De hele woning is voorzien van een prettige lichtinval door de ramen aan beide kanten. Aan de voorzijde van de woning vindt u een charmant Frans balkon, dat u kunt bereiken via openslaande deuren. Aan de achterzijde van de woning bevindt zich een tweede balkon! Tevens te bereiken via openslaande deuren. Wat een heerlijke luxe. Op deze manier kunt u op meerdere momenten van de dag genieten van de zon. Het balkon aan de achterzijde is over de gehele breedte van de woning gelegen en heeft uitkijk op een weidse mooie groene binnentuin.

De keuken is voorzien van een handige kast met vaatwasser en opbergruimte. Verder is de keuken voorzien van een 4 pits gasfornuis. De afzuigkap, koelkast en oven zijn ruim een jaar oud . Ook via de keuken is er toegang tot het balkon. Daarnaast is er een luxe (tweede) toilet met fonteintje.

Op de vierde etage vindt u een zeer ruime kamer/loft met een opbergkast met vriezer en een wasmachineaansluiting. Ook hier is veel licht vanwege de vele ramen aan beide kanten van de kamer. Aan de achterzijde van de kamer vindt u een heerlijke relaxruimte met dakramen een (te openen) lichtkoepel en twee vier draai/kiepramen. Het geheel ademt een fijne, rustgevende sfeer.

Aan de voorzijde van de kamer is een slaapgedeelte met veel kastruimte. De badkamer is ensuite en is voorzien van een ligbad, een zwevend toilet, een wastafelmeubel, kast en moderne spotjes. De vierde etage is gemakkelijk anders in te delen met 1, 2 of 3 slaapkamers bijvoorbeeld.

Op de vijfde etage komt u op het heerlijke dakterras. Middels een grote glazen schuifwand in het dakhuisje heeft u toegang hiertoe. Er is zon vanaf twaalf uur ‘s middags totdat de zon onder gaat. Beter kan niet! Ziet u zichzelf hier al heerlijk barbecueën? Vanaf het dakterras is een prachtig vrij uitzicht. Er is genoeg ruimte voor plantenbakken, een eettafel en opbergkasten. En met slecht weer kun je toch prettig zitten in het lichte dakhuisje. Kortom; een fantastische toegevoegde waarde aan deze woning!

Omgeving
De Oosterparkbuurt heeft door zijn gunstige ligging veel te bieden. Het park, de Amstel en diverse levendige winkelstraatjes zijn te voet snel te bereiken. Het Beukenplein ligt om de hoek en is één van de gezelligste pleinen in Amsterdam Oost. Hier vind je leuke spots om koffie te drinken, een hapje te eten of om te borrelen met vrienden bij o.a. de Rotisserie, Café Maxwell, Bar Mowgli en Smokin’ Barrels. Ook de Wibautstraat zit vol met leuke terrassen en eetcafé’s en de vele hogescholen die hier zijn gevestigd maken de buurt hip & jong.

Bereikbaarheid
Het appartement is met openbaar vervoer goed bereikbaar. Op enkele minuten loopafstand vind u metrostation Wibautstraat en Weesperplein en ook Amsterdam Muiderpoort en Amstel zijn binnen enkele minuten op de fiets bereikbaar. De locatie is zeer centraal, doordat het is gelegen op het randje van Oost en het Centrum. Met de auto bent u binnen 5 minuten op de A10.

Vereniging van Eigenaren
De vereniging van eigenaren bestaat uit 4 leden en wordt intern beheerd. De maandelijkse bijdrage is €75,-. Er is een MJOP en een reservefonds.

De eigenaar vertelt
Of de zon hier nu schijnt of niet er is altijd wat te doen of te zien zodra je de deur uit stapt en ben je onmiddellijk overgeleverd aan allerlei hemelse verlokkingen. Als we links af de deur uit gaan moeten we meteen al de heerlijke geur van verse espresso en warme croissant van lunchcafé Benji op de hoek weerstaan. Vijftig meter verder lonkt Drovers Dog met Australische lekkernijen zoals inktvis in bierbeslag, kangaroobiefstuk en best wel aardig wat bieren op fles of tap. Over bier gesproken even rechts en dan links en je zit zo in bruin Café Hesp met wel honderd verschillende bieren waarvan tientallen op tap en met terras met uitzicht op de Amstel. We slaan het Portugese restaurant even over en lopen langs het water weer naar rechts om enthousiaste petankers (jeu de boulers) te bekijken met daarnaast een speelplaats voor uitgelaten kinderen en een sportschool voor uitgelaten meerjarigen. Verder de Weesperzijde op lopen we door een potpourri van exotische geuren van Afrikaanse, Griekse, Italiaanse restaurants en aan de Amstelkant de roeiverenigingen en een fitness ruimte waar je kunt zweten met uitzicht op het water. Dan rechtsaf de Ruijschstraat waar het bekende Loetje zit waar je ‘s werelds lekkerste ossenhaas biefstukken kunt eten en waar je nog heerlijk kunt soppen met witbrood in een bord vol jus. Terug de Wibautstraat ligt aan de overkant van de straat Eetcafé Lokaal en dan het leuke restaurant The Commons (annex hotel) waar vooral veel jongeren komen. De prijzen zijn laag voor het lekkere eten en na afloop zou je zo daar de sauna in kunnen lopen. Over temperatuur gesproken, naast Commons ligt Restaurant C, waar de C staat voor Celsius en je gerechten kunt kiezen uit een kaart die ingedeeld is op de temperatuur waarop de gerechten worden bereid. Al deze etablissementen hebben ook nog terrasjes buiten. En als we dan al deze verlokkingen hebben doorstaan haasten we ons moe maar voldaan naar het goedkoopste én gezelligste terras van heel Amsterdam: ons eigen riante dakterras.

Bijzonderheden
– Woonoppervlakte 107,50m2 (NEN2580 rapport aanwezig);
– Heerlijk dakterras van ca. 25m2;
– Balkon op de derde etage over de gehele breedte;
– Gelegen op eigen grond;
– Oplevering in overleg.
– Er is pas een overeenkomst als de koopakte is getekend.
– Koopakte wordt opgemaakt door een notaris in Amsterdam.
– Kijk voor meer informatie over appartement en omgeving bij Huispedia.
– Informatie over huizenprijzen in Amsterdam is te bekijken bij Vierkantemeterprijsamsterdam (gemeente website).

***********************************************************************************************
A pleasant double upper apartment of 108m2 with lots of light and with a lovely roof terrace to top it off. In the popular and cozy East of Amsterdam, a stone’s throw from the Pijp and the Center. Located on own ground.

The owner speaking:
Whether the sun is shining or not, there is always something to do or see in our neighbourhood. As soon as you step out the door all kinds of heavenly temptations start enticing you. Let us turn left and we are welcomed by the delicious smell of fresh espresso and hot croissants from lunch café Benji on the corner. Fifty meters further down the Wibautstraat, Drovers Dog beckons with Australian treats such as squid fried in beer batter, kangaro steak and quite a few special beers on bottle or draught. Talking about beer, if we go a few steps to the right and then left you bump into ‘bruin’ Café Hesp with hundreds of different beers of which dozens on draught and with a pleasant terrace with a beautiful view of the Amstel. Next we skip the Portuguese restaurant for a moment and stroll to the right along the bank of the Amstel to meet enthusiastic people playing petanque (jeu de boulers) near a playground for exuberant children and to the right a gym for exuberant grown-ups. Further down the Weesperzijde we struggle through a potpourri of exotic scents of African, Greek, Italian restaurants and on the bank of the Amstel there are rowing clubs and a fitness center where you can work yourself into a nice sweat looking out over the water. Then turning right into the Ruyschstraat we find the world famous Loetje restaurant where you can eat the most delicious tenderloin steaks and where you are still allowed to sip your white bread in a plate full of sinful gravy. Back on the Wibautstraat across the street Eetcafé Lokaal serves regular food and further on restaurant The Commons (annex hotel) welcomes mostly young people. The prices are low for the tasty food and afterwards you can hop into the sauna. Speaking of temperature, next to Commons is Restaurant C, where the C stands for Celsius and you can choose dishes from a card that is classified according to the temperature at which the dishes are prepared. All these establishments have outside terraces too. And if we finally have resisted all these temptations, we rush tired but satisfied to the cheapest and most cozy terrace in Amsterdam: our own spacious roof terrace.

Particularities
– Living area 107.50m2 (NEN2580 report available);
– Lovely roof terrace of approx 25m2;
– Balcony on the third floor over the entire width;
– Located on own ground;
– Delivery in consultation;
– A definite agreement is reached only once the purchase deed has been signed;
– Purchase deed is drawn up by a notary in Amsterdam;

For more information on the apartment and the surroundings have look at Huispedia.
Information about current pricings of apartments in Amsterdam have a look at Vierkantemeterprijsamsterdam (website of de municipality of Amsterdam).

“Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.”

Vragen?
neem contact op

Onze collega's staan voor u klaar!

Mail naar: [email protected]

Bel naar: 020-3080650

Download
uw kwartaalrapport

Download ons kwartaalrapport
met de meest actuele
woningmarktcijfers van Amsterdam!

Download kwartaalrapport