Minahassastraat B

Amsterdam

220000,- k.k.

Aangekocht

Kenmerken

  • Vraagprijs

    220000,- k.k.

Bouw

  • Aantal kamers

    3

  • Woonoppervlakte

    70m2 m2

Omschrijving

Aan een bijzonder rustig en autovrij plein, maar toch héél centraal in het meest hippe stadsdeel Oost, ligt een keurig appartement dat deel uit maakt van een complex dat gebouwd is begin jaren 80 en beschikt over een grote gemeenschappelijke, zonnige binnentuin.

Het te koop aangeboden 3-kamer appartement ligt op de bovenste etage (en dus geen bovenburen!) en heeft 2 ruime slaapkamers. Het appartement beschikt over een bizar groot en zonnig balkon alsmede een private fietsenberging in het ondergelegen souterrain.

De ligging:
De Minahassastraat is hier eigenlijk geen straat maar meer een plein, dat gelegen is achter de keurige Insulindeweg. Hier bevindt je je op enkele minuten fietsafstand van het gezellige winkeldomein ‘Javastraat’, het prachtige en bruisende Oosterpark en de mooie winkels en zonnige terrassen van het nieuwe winkelarsenaal: ‘Oostpoort’. Maar ook het Flevopark en Park Frankendael liggen op slechts enkele minuten fietsafstand.

Kortom, in een straal van 700 meter om je heen is er een keuze aan winkels, bars, restaurants en parken die te veel zijn om hier op te noemen.
Een keertje snel de stad uit?; binnen een aantal minuten bereik je via de Zuiderzeeweg de ring A10.

Het gebouw:
Het pand waarin deze woning gelegen is, is van oorsprong gebouwd in 1981/1982 en sindsdien door de beheerder altijd goed onderhouden. Het pand heeft in totaal 4 woonlagen en een ondergelegen souterrain waarin de individuele (fietsen-)bergingen gelegen zijn. Het pand kent een functionalistische bouwstijl waarin rechte gevels en een ruim trappenhuis kenmerkend zijn; een trappenhuis dat op elke etage steeds toegang biedt tot 2 woningen. Aan de achterzijde hebben de appartementen ieder afzonderlijk een eigen balkon. Daarnaast is er ook nog de beschikking over een grote gemeenschappelijke binnentuin, waar iedereen kan genieten van het terrasje te midden van het groen dat in gezamenlijk onderhouden is. Het gehele complex is in goede staat dankzij het goede actieve onderhouds-beleid dat gevoerd wordt; jaarlijks worden er diverse onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd onder andere aan het dak, de gevels, de kozijnen en de balkons. De ramen, gevels en het dak van het pand zijn geïsoleerd.

Omschrijving van de woning:
De woning die aangeboden wordt, ligt op de derde en tevens bovenste etage. Je hebt dus geen buren meer boven je hoofd. De woning wordt gekenmerkt door zijn ruime opzet; zowel beide slaapkamers aan het rustige plein zijn ruim, evenals de L-vormige living, waarin zelfs nog een 3e slaapkamer te creëren is!. Aan de living grenst het zeer ruime en zonnige balkon dat uitkijkt over de grote groene binnentuin. Aan de voorzijde van het appartement ligt de eveneens ruim bemeten keuken. De afwerking van het appartement is niet overdreven luxe maar neutraal en netjes.
Typerend aan de woning is de heerlijke lichtinval en het prachtige ruime balkon op het zuiden dat dieper is dan gemiddeld en over de gehele breedte van het appartement ligt. Ook de individuele fietsenberging is een absolute pré in Amsterdam waar niet alleen maar brave mensen wonen. De woning is zeer goed geschikt voor een 1, 2 óf zelfs 3 persoons huishouden.

Onderhoud en installaties:
Het appartement is overwegend eenvoudig maar zeer netjes te noemen.
De wanden zijn netjes gestuukt dan wel behangen en keurig gesaust. De vloeren zijn belegd met een lichteiken laminaat. De keuken kent witte tegels met enerzijds witte en anderzijds rode kastjes in combinatie met een enerzijds rvs en anderzijds een houten aanrechtblad. Er is een koelkast, gasfornuis en afzuigkap en een vast barretje (tafelhoogte) om snel even wat te eten of te drinken. In de keuken is ook plaats voor je eigen was-droogmachine of vaatwasser.
De badkamer is Amsterdams en dus klein en functioneel met een inloopdouche en een wit wastafelmeubel. De wc bevindt zich heel praktisch in een aparte ruimte met een fonteintje.
De verwarming en het warme water worden aangestuurd door een c.v. ketel van het merk Remeha, type Avanta 28 combi uit 2009.
De ramen zijn allen voorzien van dubbel glas. De elektrische installatie bestaat uit 4 groepen en er is natuurlijk een kabelaansluiting en een intercom om je bezoek binnen te laten komen.
De Vereniging van Eigenaren:
– Datum splitsing: 7 oktober 2002 t.o.v. notaris mr. S.J.J. Wiersema
– Naam VVE: “Vereniging van Eigenaars de Archipel te Amsterdam”, bestaande uit 105 appartementsrechten met bergingen en een gemeenschappelijke binnentuin, plaatselijk bekend als Minahassastraat 2 t/m 40 en Formosastraat 1 t/m 99 in Amsterdam.
– Servicekosten: € 132,-.
– Administratie wordt professioneel gevoerd door Yver/ Ymere .
– De VVE heeft een gemeenschappelijk en actief onderhoudsplan voor de komende jaren. Momenteel heeft de VVE een onderhoudsreserve van ca. € 570.000 in kas. Dit jaar staat onder meer het periodieke schilderwerk weer op de planning. Vraag de makelaar voor een volledig overzicht.
– De VVE vergadert minimaal 1 x per jaar.
– VVE stukken opvraagbaar bij de verkopend makelaar.

Overzicht belangrijke kenmerken:
Vraagprijs: € 220.000,- k.k.
Servicekosten: € 132
Oppervlak: 68m²
Aantal kamers: 3, waarv. 2 slaapkamers. Tevens groot balkon
Bovenste etage. Fietsenberging.
Erfpacht grond afgekocht tot 2032!
Oplevering: Kan snel, staat momenteel leeg.

Vragen?
neem contact op

Onze collega's staan voor u klaar!

Mail naar: info@amsterdam-athome.nl

Bel naar: 020-3080650

Download
uw kwartaalrapport

Download ons kwartaalrapport
met de meest actuele
woningmarktcijfers van Amsterdam!

Download kwartaalrapport