Prinseneiland 9 3RA

1013 LL

AMSTERDAM

500000,- k.k.

Verkocht

Kenmerken

 • Vraagprijs

  500000,- k.k.

 • Soort woning

  bovenwoning

Bouw

 • Aantal kamers

  2

 • Slaapkamers

  1

 • Woonoppervlakte

  61 m2

 • Inhoud

  237 m3

 • Bouwjaar

  1954

Omschrijving

Geweldige loftwoning met ruim 4,64 meter hoog plafond in een monumentaal pakhuis op het schilderachtige Prinseneiland. Prinseneiland staat bekend om haar rust, met haar collectieve tuinen en zwemmen en bootjes in de Bickersgracht en toch dankzij haar centrale ligging 5 a 10 minuten fietsen van het Centraal Station, de levendige Haarlemmerdijk, het Westerpark en de Jordaan om de hoek. Neem nu contact met ons op voor een bezichtiging!

Loftwoning:
De 2/3 kamerwoning van circa 61m2 is gelegen aan de tuinzijde op de derde (en vierde verdieping met dakterras), te bereiken via een ruim en industrieel ogend collectief trappenhuis en een collectieve patio. Een bordes, dubbel te gebruiken als buitenruimte, geeft toegang tot de woning. De riante verdiepingshoogte met grote daklichten en heel veel ramen geeft een on-Nederlandse allure aan het appartement. Een oase van licht. Gelegen op de ochtendzon en avondzon.

De woning is op meerdere manieren flexibel in te delen. Vanuit de hal, met badkamer met ligbad/douche combinatie, wastafel en toilet en bergkast is een prachtige doorkijk naar het groene binnengebied. De open keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur (magnetron/oven, afzuigkap, koelkast, afwasmachine, wasmachine) en een vierpits kookplaat.

Slapen:
De slaapkamer van ca 8m2 is gelegen aan de rustige patio. Desgewenst kan de woning uitgevoerd worden met een extra slaapkamer aan de tuinzijde, waarbij in het hart van de woning een collectieve ruimte met daklicht ontstaat, waardoor een mogelijkheid tot dubbele bewoning gefaciliteerd kan worden.

Dakterras en tussenvloer:
Een privé en beschut dakterras, met de hele dag zon, van ca 25m2 wordt ontsloten via een tussenvloer in de vide, op deze tussenvloer is ruimte voor een werkplek of een extra logeerbed.

Berging:
Op de begane grond direct aan de hal bevindt zich een afsluitbare berging voor een fiets en allerlei niet alledaagse gebruiksspullen zoals skiattributen, koffers en andere opslag.

Appartementsrecht:
Het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woonruimte met dakterras, gelegen op de derde en vierde verdieping, plaatselijk bekend als 1013LL Amsterdam, Prinseneiland 9-3RA, ten tijde van de splitsing in appartementsrechten kadastraal bekend Gemeente Amsterdam, sectie M complexaanduiding 6160A uitmakende 611/9305 deel in de gemeenschap.

Eigendomsinformatie:
De woning is gelegen op eigen grond.

Vereniging van Eigenaars:
De VVE de Groote Walvischvanger is klein (7 appartementen) en wordt in eigen beheer uitgevoerd met behulp van een externe administrateur een externe/onafhankelijke voorzitter van de vergadering. De gezonde VVE heeft een reservefonds en de huidige (dd 2022) maandelijkse bijdrage voor het appartement bedraagt ca €175 per maand op basis van een MJOP (meerjarenonderhoudsplan).

Staat van onderhoud:
In 2022 is de fundering van het pand Prinseneiland 7-9 geheel vernieuwd en ander groot onderhoud gepleegd. Gevelkozijnen zijn waar nodig vernieuwd en geschilderd. Het pand verkeert in een goede staat van onderhoud.

Zonnepanelen:
In 2022 zijn de gemeenschappelijke daken voorzien van zonnepanelen.

Locatie:
Het is hier rustig wonen met tegelijkertijd een groot aanbod van faciliteiten om de hoek. Het dorpsgevoel in de stad. Het Centraal station, de Haarlemmerdijk, het Westerpark, de Jordaan en de Noordermarkt. De Movies, het Ketelhuis, de Roode Bioscoop maar ook de biologische voedselmarkt op woensdag op het Haarlemmerplein. Het woord eiland zegt het al: het is hier omgeven door water en een bootje hoeft dan ook niet bij een droom te blijven. Zwemmen in de Bickersgracht, picknicken in de openbare buurttuinen, naar de kinderboerderij. Juist deze contrasten maakt het wonen op Prinseneiland zo aantrekkelijk.

Parkeren en bereikbaarheid:
In dit stadsdeel kunt u een parkeervergunning aanvragen (op de website van de Gemeente Amsterdam kunt u hier meer informatie over vinden). Ook is er een dichtbij gelegen parkeergarage waar plekken worden verhuurd. Het appartement is goed bereikbaar met de auto via de nabije ringweg A10 en afritten S102, S103 en S104. Binnen 10 minuten ben je op de ring en binnen 20 minuten op Schiphol. Ook met het openbaar vervoer via tramlijn 3 en 5 en diverse buslijnen is het Prinseneiland goed bereikbaar.

Bijzonderheden:
– 60,80m2 BBMI gemeten;
– Een van de leukste buurten van Amsterdam;
– Loftwoning in een voormalig pakhuis;
– Eigen grond;
– Dakterras van 24,70m2;
– Separate berging op de begane grond;
– Zonnepanelen;
– Gezonde en goedgeorganiseerde vve;
– In 2022 grootscheeps gerenoveerd inclusief fundering en in goede staat van onderhoud;
– Oplevering in overleg;
– De koopakte wordt opgemaakt door een notaris in Amsterdam;
– Er is pas een overeenkomst na het tekenen van de koopakte.

“Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.”