Realengracht 32

Amsterdam

519000,- k.k.

Aangekocht

Kenmerken

  • Vraagprijs

    519000,- k.k.

Bouw

Omschrijving

Dit goed ingedeelde appartement is gelegen op het Realeneiland tussen het Westerdok en Prinseneiland in. Op een steenworp afstand ligt De Jordaan, Brouwersgracht, Centraal Station, Haarlemmerstraat en de Noordermarkt.

Indeling:
Entree op de eerste etage: Hal, keuken- en woongedeelte. Vanuit de woonkamer hebt u vanaf het Frans Balkon aan de voorzijde (zuid ligging) uitzicht op de gracht. De woon/eetkamer en keukengedeelte is ruim van opzet. Op de gang tussen woongedeelte en de slaapkamers bevinden zich een kast met cv-ketel, garderobe, voorraadkast met wasmachine en droger en veel opbergmogelijkheden. Aan de ene kant van de hal is een toilet met fontein, aan de andere kant een atrium dat voor veel lichtinval zorgt. Aan de achterzijde bevinden zich 2 ruime slaapkamers. Beide kamers hebben toegang tot de badkamer. Badkamer met ligbad, was meubel, handdoekenradiator en tweede toilet.

Het appartement maakt deel uit van het 17e eeuws pakhuis “De Lepelaar”, gebouwd in de periode 1620-1640 door de familie Reael. In 1988 is het complex gerenoveerd en onderverdeeld in verschillende appartementsrechten. Op het Realeneiland was jarenlang tabaksindustrie (BATCO) gevestigd. Het Realeneiland, aanvankelijk Achtereiland, werd vernoemd naar de familie Reael, die er grond bezat. Het wordt omgeven door de Zoutkeetsgracht, het Westerdok, de Realengracht en de Smallepadsgracht.

Bijzonderheden:
– Circa 110m2 aan woonoppervlakte.
– Gelegen op eigen grond.
– Rijksmonument, De Lepelaar is een 17e eeuws pakhuis, in de periode 1620-1640 gebouwd door de familie Reael (in 1988 complex gerenoveerd)
– Er is groot onderhoud in afgelopen jaren gepleegd: dakrenovatie, renovatie atrium/lichthof met onderhoudsvrij materiaal, schilderen gevel en houtwerk buiten, schilderen houtwerk trappenhuis, vernieuwen van de luiken.
– Actieve VVE met hart voor het pand.
– €155,- per maand aan servicekosten, huishoudelijk reglement van toepassing.
– Aanlegplaats boot voor de deur mogelijk
– Ruime eigen berging (ideaal voor wijnopslag) en gemeenschappelijke fietsenstalling in onderbouw.
– Oplevering in overleg.

Vragen?
neem contact op

Onze collega's staan voor u klaar!

Mail naar: info@amsterdam-athome.nl

Bel naar: 020-3080650

Download
uw kwartaalrapport

Download ons kwartaalrapport
met de meest actuele
woningmarktcijfers van Amsterdam!

Download kwartaalrapport