Blog
Datum: 24 november 2020

De woningmarkt voor miljoenenhuizen in Amsterdam in 2020

In Amsterdam staat het grootste aantal miljoenenhuizen van Nederland en ook het aantal miljoenen transacties is in Amsterdam veruit het hoogst.

Amsterdam at Home Makelaars is de enige makelaar in Amsterdam met een in eigen regie ontwikkeld datamodel. Dit datamodel verschaft ons en onze klanten inzicht in de prijsontwikkeling van Amsterdam en al haar deelmarkten. De miljoenenmarkt is zo een deelmarkt die wij in onze rapportages onder de loep nemen. Deze rapportage bevat informatie betreft de gemiddelde vierkante meterprijzen, transactieprijzen, transactie aantallen, gemiddelde doorlooptijd in dagen en de gemiddelde overbieding.

De ontwikkeling van het aantal miljoenenhuizen

In heel Nederland staan ongeveer 65.000 miljoenenhuizen waarvan bijna 12.750 in Amsterdam. Oftewel 20% van het aantal miljoenenwoningen staat in Amsterdam! Van deze woningen zijn de laatste 12 maanden (Q3 2019 – Q3 2020) ongeveer 650 verkocht met een gemiddelde transactieprijs van € 1.550.000,-. De transactieprijs ligt vergeleken met 12 maanden geleden 9% lager. De gemiddelde vierkante meterprijs bleef ongeveer op hetzelfde niveau met ruim € 8.000,- per vierkante meter. De conclusie is dat er gemiddeld kleinere woningen zijn verkocht vergeleken met een jaar geleden.

Verschillen miljoenen transacties binnen en buiten de ring

Van het totaal aantal miljoenen transacties vond 89% plaats binnen de ring met een gemiddelde vierkante meterprijs van € 8.000,-. Buiten de ring koop je een aanzienlijk groter huis voor je geld met een vierkante meterprijs van € 6.500,-. In Q3 2020 lagen de transactieprijzen voor binnen en buiten de ring op gelijk niveau.

De buurt met de meeste miljoenen transactie is Amsterdam Oud-Zuid. Het Centrum van Amsterdam is met ongeveer 20% de een na grootste miljoenenmarkt in Amsterdam. Oud Zuid is veruit de duurste wijk qua aantal transacties met 36% van het totaal in Amsterdam. Ook daar is de transactieprijs met ruim € 1.700.000,- bijna 10% hoger dan in het Centrum.

Miljoenenrapport per buurt 

Wij hebben per buurt een actueel rapport met de ontwikkeling van de woningmarkt. De gemiddelde transactieprijs, de vierkante meter prijs, de gemiddelde overbieding en nog veel meer relevante informatie vindt u in het woningmarktrapport.

Download rapport

Een woning aan- of verkopen bij Amsterdam at Home Makelaars? 

Amsterdam at Home Makelaars heeft Als Qualis makelaar veel ervaring in het topsegment van de markt. Wij beschikken over een bijzonder nationaal maar ook internationaal netwerk om de juiste partij voor uw woning te vinden. Wij doen meer dan alleen op Funda plaatsen maar gaan gericht en proactief op zoek naar de juiste partij. Lees meer over onze proactieve aanpak. Veel klanten in het topsegment gingen u voor! Wij zijn dan ook erg trots op onze klanten beoordelingsscore van een 9.8! Bekijk onze referenties, lees hoe de vergelijkingswebsite Top-x over ons denkt. Liever direct contact met een van onze makelaars? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.