Unieke blik op de Huizenmarkt Amsterdam

Huizenmarkt Amsterdam; actuele data

Huizenmarkt Amsterdam; Huizenprijzen ontwikkelen door! Download woningmarktcijfers
  • NVM Logo Qualis Logo Rightmove Logo

DE HUIZENMARKT VAN AMSTERDAM

De huizenmarkt in Amsterdam lijkt nog niet tot bedaren gekomen. Overbieden blijkt de norm te zijn geworden en de huizenprijzen blijven zich verder ontwikkelen. Onze data rapporten werpen echter een unieke blik op de Amsterdamse huizenmarkt. Door onze ruime kennis van de Amsterdamse huizenmarkt te combineren met deze actuele data kunnen wij uw verkoopproces begeleiden zoals geen ander dat kan.

Wil jij hét penthouse van Amsterdam inclusief dakterras en zwembad, een mooie bovenwoning in Zuid of een gezellig rijtjeshuis in Nieuw West aan- of verkopen? Neem dan gerust contact op!


Neem contact op

Gemiddelde klanten
beoordeling

Onze klanten hebben de dienstverlening
van Amsterdam at Home beoordeeld
met een 9,8!

Bekijk wat klanten zeggen

HUIZENMARKT AMSTERDAM; DE 5 BELANGRIJKSTE PIJLERS

Om u van het juiste en beste advies te voorzien, maken wij gebruik van de 5 belangrijkste pijlers. Wij zijn dé autoriteit op het gebied van data van de Amsterdamse huizenmarkt. Waarom claimen wij de autoriteit te zijn op het gebied van data van de Amsterdamse huizenmarkt? Wij geven als enige makelaar in Amsterdam per kwartaal inzicht in marktdata van uw regio middels onze kwartaalrapporten. Maar wij gaan nu nóg een stapje verder door u te voorzien van acutele en unieke marktdata van Amsterdam in zijn totaliteit.

DE VIERKANTE METERPRIJS VAN DE HUIZENMARKT IN AMSTERDAM

De gemiddelde prijs die je momenteel betaalt voor één vierkante meter in Amsterdam is volgens de laatste en meest actuele cijfers €7246. Vorig jaar rond deze tijd betaalde u voor een vierkante meter in Amsterdam gemiddeld €6065. Dat is een wijziging van 19.5% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Gemiddelde vierkante meterprijs grafiek Amsterdam
Aantal woningtransacties in Amsterdam Grafiek

HET AANTAL WONINGTRANSACTIES IN AMSTERDAM

Het aantal woningtransacties in Amsterdam staat dit jaar op 760. Vorig jaar rond deze tijd was het aantal woningtransacties 1060. Het aantal transacties laat zien hoe druk het momenteel is op de woningmarkt ten opzichte van vorig jaar.

HUIZENMARKT AMSTERDAM; DE GEMIDDELDE WONINGPRIJS

Een woning kopen in Amsterdam? Momenteel betaal je voor een woning gemiddeld €664930. Vorig jaar rond deze tijd betaalde je voor een huis in Amsterdam nog €543771. Dit is een wijziging van 22.3% Er lijkt geen rem te zitten op de ontwikkeling van de Huizenprijzen van Amsterdam.

Gemiddelde woningprijs van de Amsterdamse huizenmarkt Grafiek
Percentage overboden woningen in Amsterdam grafiek

AATAL OVERBODEN WONINGEN IN AMSTERDAM

Wanneer we kijken naar de vraagprijs in vergelijking met de verkoopprijs zien wij dat zo’n 110.0% van de woningen is overboden. Vorig jaar in dezelfde periode werd 103.8% van de huizen overboden. Overbieden blijkt de norm te zijn geworden in 2021.

GEMIDDELDE DOORLOOPTIJD IN DE AMSTERDAMSE HUIZENMARKT

De gemiddelde doorlooptijd van een woning op de Amsterdamse huizenmarkt is dit jaar 29 dagen. Vorig jaar was dat nog zo'n 46 dagen. Huizen staan korter dan normaal te koop. Dit komt mede door de drukte op de woningmarkt. Het is algemeen bekend dat er een groot te kort aan huizen is.

Gemiddeld aantal overboden woningen in Amsterdam Grafiek

OPKOOPBESCHERMING GOED VOOR DE HUIZENMARKT IN AMSTERDAM?

De wet- en regelgeving met betrekking tot de opkoopbescherming (die per 1 januari 2022 gelden) zullen een temperend effect op de Amsterdamse huizenmarkt hebben. Zo mag de koper deze woning de eerste vier jaar niet verhuren, mits het al een huurwoning was. Zo worden beleggers als het ware afgeschrokken. Het zal aantrekkelijker worden om een huis te kopen en er in te gaan wonen. Doordat beleggers worden geweerd, verwachten wij dat de huizenprijzen het aankomende kalenderjaar minder zullen stijgen.

Inzicht in Huizenmarkt Amsterdam

KRAPTE OP DE AMSTERDAMSE HUIZENMARKT

De krapte op de woningmarkt in Amsterdam houdt aan en dit is nog steeds een probleem. Amsterdam is een hippe stad. Het is zeer in trek bij studenten en randstedelingen. Er is simpelweg meer vraag in vergelijking tot het aanbod. Mensen dringen. We zien het aantal bezichtigingen toenemen, gepaard met hoge overbiedingen. Over het algemeen liggen de prijzen in Amsterdam nog altijd hoger dan in de rest van Nederland. Je betaalt in Amsterdam een hogere vierkante meterprijs dan elders in het land. Toch willen veel mensen in en rondom Amsterdam wonen. Wij denken daardoor dat deze woningkrapte de komende jaren niet afneemt.

HOE WIJ ONS ALS NVM MAKELAAR ONDERSCHEIDEN BINNEN DE AMSTERDAMSE HUIZENMARKT

Wij onderscheiden ons als NVM makelaar door onze unieke data rapportages van de Amsterdamse huizenmarkt. Als makelaar voldoen wij aan verschillende strenge opleidings- en kwaliteitseisen. Bij de vereniging van NVM Makelaars zijn zo’n 4000 makelaars aangesloten. Ook binnen deze groep van makelaars onderscheiden wij ons door onze data gerichte aanpak. Daarnaast zijn wij samen met nog 54 makelaars aangesloten bij Qualis.

Huizenmarkt Amsterdam; Nieuwsgierig naar de cijfers in jouw buurt?

Woningmarktcijfers