Unieke blik op de Huizenmarkt Amsterdam

Huizenmarkt Amsterdam

  • NVM Logo Qualis Logo Rightmove Logo

Actuele huizenprijzen van de Huizenmarkt in Amsterdam

De huizenmarkt van Amsterdam lijkt nog niet tot bedaren gekomen. Overbieden blijkt de norm te zijn geworden en de huizenprijzen blijven zich verder ontwikkelen. Onze data rapporten werpen echter een unieke blik op de Amsterdamse huizenmarkt. Door onze ruime kennis van de Amsterdamse huizenmarkt te combineren met deze actuele data kunnen wij uw verkoopproces begeleiden zoals geen ander dat kan.

Huizenmarkt Amsterdam De 5 belangrijkste peilers

Om u van het juiste en beste advies te voorzien, maken wij gebruik van de 5 belangrijkste pijlers. Wij zijn dé autoriteit op het gebied van data van de Amsterdamse huizenmarkt. Waarom claimen wij de autoriteit te zijn op het gebied van data van de Amsterdamse huizenmarkt? Wij geven als enige makelaar in Amsterdam per kwartaal inzicht in marktdata van uw regio middels onze kwartaalrapporten. Maar wij gaan nu nóg een stapje verder door u te voorzien van acutele en unieke marktdata van Amsterdam in zijn totaliteit. De grafieken zijn moment opnames, de cijfers zijn 100% actueel!

1. WAT IS DE GEMIDDELDE VIERKANTE METERPRIJS IN AMSTERDAM?

De gemiddelde prijs die je momenteel betaalt voor één vierkante meter in Amsterdam is volgens de laatste cijfers €7384. Vorig jaar rond deze tijd betaalde u voor een vierkante meter in Amsterdam gemiddeld €7009. Dat is een verschil van 5.4% ten opzichte van het voorgaande jaar.


De prijs per vierkante meter in Amsterdam
1

2.HUIZENPRIJZEN AMSTERDAM' WAT BETAAL JE GEMIDDELD?

Een woning kopen in Amsterdam? Het werkelijke gemiddelde van de huizenprijzen is momenteel €655644. Vorig jaar rond deze tijd was de prijs die je voor een huis in Amsterdam betaalde nog €636314. Een verschil van 3.0%..Wat betaal je gemiddeld in Amsterdam Grafiek
2

3. HOEVEEL WONINGTRANSACTIES ZIJN ER DIT JAAR GEDAAN IN AMSTERDAM?

Tot nog toe in 2022 zijn het aantal woningtransacties in Amsterdam 758. Vorig jaar op deze datum was het aantal woningtransacties 761. Het aantal transacties laat zien hoe druk het is op de woningmarkt ten opzichte van vorig jaar. Momenteel is het aanbod dusdanig laag dat het aantal transacties achterloopt op het afgelopen jaar.


Aantal woningtransacties in Amsterdam Grafiek
3

4.WAT WORDT ER GEMIDDELD OVERBODEN IN AMSTERDAM?

In 2022 wordt er gemiddeld voor een huis in Amsterdam 105.3% van de vraagprijs betaald. Vorig jaar in dezelfde periode werd er 108.7% van de vraagprijs betaald voor een huis in Amsterdam. Overbieden is en blijft de norm.

Percentage overboden woningen in Amsterdam grafiek
4

5.WAT IS DE GEMIDDELDE DOORLOOPTIJD IN AMSTERDAM?

De gemiddelde doorlooptijd van een woning op de Amsterdamse huizenmarkt is dit jaar 35 dagen. Vorig jaar was dat nog zo'n 33 dagen. Het lijkt er op dat de woningmarkt terug gaat naar zijn oude staat.


Gemiddeld aantal overboden woningen in Amsterdam Grafiek
5

De waarde van uw huis berekenen?

Vul jouw gegevens in en doorloop alle stappen. Op basis van de door u gegeven antwoorden wordt een richtprijs gegeven!

OPKOOPBESCHERMING GOED VOOR DE HUIZENMARKT IN AMSTERDAM?

De wet- en regelgeving met betrekking tot de opkoopbescherming (die per 1 januari 2022 gelden) zullen een temperend effect op de Amsterdamse huizenmarkt hebben. Zo mag de koper deze woning de eerste vier jaar niet verhuren, mits het al een huurwoning was. Zo worden beleggers als het ware afgeschrokken. Het zal aantrekkelijker worden om een huis te kopen en er in te gaan wonen. Doordat beleggers worden geweerd, verwachten wij dat de huizenprijzen het aankomende kalenderjaar minder zullen stijgen.

KRAPTE OP DE AMSTERDAMSE HUIZENMARKT

De krapte op de woningmarkt in Amsterdam houdt aan en dit is nog steeds een probleem. Dat schreef de NOS eerder in 2021 ook al eens. Amsterdam is een hippe stad. Het is zeer in trek bij studenten en randstedelingen. Er is simpelweg meer vraag in vergelijking tot het aanbod. Mensen dringen. We zien het aantal bezichtigingen toenemen, gepaard met hoge overbiedingen. Over het algemeen liggen de prijzen in Amsterdam nog altijd hoger dan in de rest van Nederland. Je betaalt in Amsterdam een hogere vierkante meterprijs dan elders in het land. Toch willen veel mensen in en rondom Amsterdam wonen. Wij denken daardoor dat deze woningkrapte de komende jaren niet afneemt.

Inzicht in Huizenmarkt Amsterdam

Vragen?
neem contact op

Onze collega's staan voor u klaar!

Mail naar: [email protected]

Bel naar: 020-3080650

Download
uw kwartaalrapport

Download ons kwartaalrapport
met de meest actuele
woningmarktcijfers van uw buurt!

Download kwartaalrapport

AANVULLENDE WIJZIGINGEN IN DE OVERDRACHTSBELASTING

Sinds 1 januari 2021 zijn kopers onder de 35 jaar oud vrijgesteld van overdrachtsbelasting voor het kopen van hun eerste woning. Dit maakt het kopen van een woning aantrekkelijker voor starters. Boven de 35 betaal je 2% en investeerders of beleggers betalen 8% overdrachtsbelasting.

Vanaf 1 januari 2022 hoef je jouw tarief niet te betalen wanneer je afziet moet zien van de koop wegens onvoorziene omstandigheden. Zo zorgt het kabinet er voor dat de overdrachtsbelasting nog rechtvaardiger is.

Daarnaast zijn ook woningcorporaties en projectontwikkelaars vrijgesteld van overdrachtsbelasting wanneer zij VoV (verkoop onder voorwaarden) woningen kopen. Met het kopen van deze woningen krijgen zij aanzienlijk hoge kortingen en worden zij verplicht deze door te verkopen aan starters of mensen met een lager inkomen. Zo zorgt het kabinet er direct voor dat woningen betaalbaarder worden voor particulieren.

Overdrachtsbelasting huizenmarkt amsterdam wijzigingen

STIJGENDE GRONDSTOFPRIJZEN

Mede door de oorlog in Oekraïne stijgen de grondstofprijzen fors. Hoe dit van invloed is om de Amsterdamse huizenmarkt en de daarbij behorende huizenprijzen? Oude huizen worden minder snel verkocht omdat verbouwen duurder uitvalt dan het kopen van een huis dat al verbouwd is. Verbouwde (nieuwbouw) huizen zijn daardoor populairder dan ooit. Voor deze huizen kan een hogere prijs worden gevraagd en hier wordt nog vaak op overboden ook.

Stijgende huizenprizen in amsterdam door grondstofprijzen

HOE WIJ ONS ALS NVM MAKELAAR ONDERSCHEIDEN BINNEN DE AMSTERDAMSE HUIZENMARKT

Wij onderscheiden ons als NVM makelaar door onze unieke data rapportages van de Amsterdamse huizenmarkt. Als makelaar voldoen wij aan verschillende strenge opleidings- en kwaliteitseisen. Bij de vereniging van NVM Makelaars zijn zo’n 4000 makelaars aangesloten. Ook binnen deze groep van makelaars onderscheiden wij ons door onze data gerichte aanpak. Daarnaast zijn wij samen met nog 54 makelaars aangesloten bij Qualis.

Huizenmarkt Amsterdam; Nieuwsgierig naar de cijfers in jouw buurt?

Woningmarktcijfers