Blog
Datum: 29 oktober 2021

Woningmarkt Amsterdam Noord Q3 2021: Vergelijking met Amsterdam Binnen de Ring

De woningprijzen stijgen extreem en ook de prijzen in Amsterdam Noord zijn sterk gestegen.

In de afgelopen 12 maanden zijn de vierkantermeterprijzen in Amsterdam Noord met 16% gestegen, dat is een record! Ook de transactieprijzen zijn sterk gestegen tot € 502.000,-. Het aantal transacties blijft achter met een daling van 25% ten opzichte van het derde kwartaal een jaar geleden.

Woningmarkt Amsterdam Noord voordelig?

Amsterdam Noord is een van de weinige wijken in Amsterdam waar je vergeleken met de gemiddelde prijzen Binnen de Ring nog ‘voordelig’ kunt wonen. In Amsterdam Noord is de vierkantemeterprijs gestegen tot € 5.549,- per m² in de rest van Amsterdam Binnen de Ring kost een meter gemiddeld € 8.022,-. Een verschil van € 2.473,-, oftewel 45%!

De transactieprijzen in Amsterdam Noord

zijn gemiddeld flink lager met € 502.000,- in Amsterdam Noord ten opzichte van € 708.000,- Binnen de Ring. Je krijgt voor dit geld gemiddeld 90m² in Amsterdam Noord en Binnen de Ring koop je voor € 206.000,- meer een woning die 2m² kleiner is, namelijk 88m²!

Verschil in overbieding Amsterdam Noord met Amsterdam binnen de ring

De overbiedingen in Amsterdam Noord zijn gemiddeld 15%, Binnen de Ring was dat 11%. In vergelijking met Binnen de Ring is in Amsterdam Noord de woningmarkt dus nog meer overspannen. Er is natuurlijk een duidelijke relatie met het aantal aangeboden woningen en het aantal zoekers.

Schaarste aan woningaanbod

Op dit moment staan er 104 huizen en/of appartementen te koop in Amsterdam Noord. Het aantal transacties is in Q3 ten opzichte van vorig jaar gedaald van 229 naar 172, een daling van 25%! Ook de markt in Amsterdam Noord zit dus te springen om nieuw aanbod. Veel mensen zijn op zoek naar het volgende huis en willen eerst aankopen voordat ze hun huidige woning verkopen. Door het verminderde aanbod en de grote aantallen zoekers, onder meer uit Amsterdam Binnen de Ring, is de kans van slagen om aan te kopen niet al te groot.

Woningmarktcijfers Amsterdam Noord

Amsterdam at Home Makelaars vertrouwt op data en gelooft in mensen. Onze makelaar Kaylee Römer is geboren en getogen in Noord en staat voor u klaar om succesvol aan te kopen of te verkopen!

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wilt u alle cijfers over de woningmarkt in Amsterdam Noord ontvangen?

Download rapport