Woningwaarde berekenen

Ontvang binnen 5 minuten de geschatte woningwaarde van uw woning!

Online waardebepaling van uw huis
Wat is mijn huis waard?

Woningwaarde calculator

Bent u van plan uw woning in Amsterdam te verkopen en bent u benieuwd wat uw huis waard is? Of wilt u een woning in Amsterdam aankopen en bent u benieuwd wat deze kost? Vul dan de onze handige online rekentool in. Hiermee berekent u snel e woningwaarde van ieder huis. Althans, mits u de juiste gegevens bezit. Onze gratis woningwaarde calculator maakt gebruik van gegevens binnen onze database en van de algemeen bekende verkoopprijzen vergelijkbare woningen. Ons online taxatierapport moet dan ook alleen gezien worden als een indicatieve schatting.

Welke gegevens heb ik nodig om mijn woningwaarde te berekenen?

Wat u bij de hand moet hebben voor de online woningwaarde berekening is postcode, huisnummer en geschatte oppervlakte van de woning. Met deze informatie kan onze calculator de gemiddelde prijs per vierkante meter in uw buurt bepalen. Dit wordt gedaan door te kijken naar data uit onze database en recente verkoopprijzen van huizen met vergelijkbare specificaties in uw postcodegebied. De verkoopprijzen van deze huizen worden vervolgens afgezet tegen de oppervlakte. Dit geeft ons een gemiddelde prijs per vierkante meter in uw buurt. Dit, in combinatie met onze data, vormt de basis van de schatting van de waarde van uw huis.

Unieke data rapportages

Wij onderscheiden ons als makelaar in Amsterdam door onze unieke data rapportages van de Amsterdamse huizenmarkt. Als makelaar voldoen wij aan verschillende strenge opleidings- en kwaliteitseisen. Bij de vereniging van NVM Makelaars zijn zo’n 4000 makelaars aangesloten. Ook binnen deze groep van makelaars onderscheiden wij ons door onze data gerichte aanpak. Daarnaast zijn wij samen met nog 54 makelaars aangesloten bij Qualis. Op basis van ons grote databestand kunnen wij een zeer relevante online waardebepaling aanbieden. Naast de waardebepaling delen wij ook maandelijks cijfers uit de Amsterdamse woningmarkt en aansluitend een kwartaalrapport van de huizenmarkt. Constant blijven we op basis van marktonderzoek en een groot netwerk op de hoogte van alle ontwikkelingen in en rondom de huizenmarkt van Amsterdam.

stappenplan aankoopmakelaar

De exacte woningwaarde berekenen

Doorloop stap voor stap onze calculator om de geschatte waarde van uw woning te berekenen. Vergeet niet dat het een op-data-gebaseerde schatting is. Voor het berekenen van uw werkelijke woningwaarde is een officiële taxatie nodig inclusief technische inspectie. Hiervoor schakelen altijd een erkende taxateur in. Die neemt in zijn rapport over de verkoopwaarde van een woning ook de gegevens mee over:

  • De staat van het huis
  • In welke buurt staat het huis
  • De ligging van het huis ten opzichte van de zon
  • Hoe energiezuinig is de woning

Dit zijn enkele kenmerken die niet kunnen worden beoordeeld via een online formulier en waar iedere online waardecheck dus te kort schiet. Onze calculator geeft op basis van data een waarde dat goed in de buurt zit van de werkelijke waarde.

Uitwerken van online strategie door onze verkoopmakelaars in Amsterdam

Hulp nodig bij het verkrijgen van een hypotheek of het verkopen van uw huis?

Na het invullen van de online waardebepaling heeft u een indicatie van wat uw woning waard is. De volgende stap is de zoektocht naar uw droomhuis. Ook daar helpen wij u graag mee als aankoopmakelaar in Amsterdam. Uw droomhuis gevonden en weet u hoeveel deze woning waard is? Dan kan het zo zijn dat u moet veranderen van hypotheek. Ook hier heeft Amsterdam at Home partners voor waar wij u mee in contact kunnen brengen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Voor het verkopen van een woning hanteren wij een unieke online strategie. Onze aanpak omvat onder andere

  • Advertenties op sociale media kanalen zoals Facebook, Instagram en LinkedIn;
  • Database van +10.000 potentiële kopers die we via een automatische mail op de hoogte brengen dat uw huis te koop staat;
  • Promotie via Google en de daarbij aangesloten kanalen.
Woningwaarde berekenen? Ons team staat voor u klaar

GEMIDDELDE KLANTEN BEOORDELING

Onze klanten hebben de dienstverlening
van Amsterdam at Home beoordeeld
met een 9,8!

Kijken wat klanten zeggen

DOWNLOAD UW KWARTAALRAPPORT

Download ons kwartaalrapport
met de meest actuele
woningmarktcijfers van uw buurt!

download kwartaalrapport