Blog
Verkoop huis Amsterdam prijzen
Datum: 20 april 2021

Is dit hét moment om uw huis te verkopen in Amsterdam?

Record aantal woningtransacties in Amsterdam Q1 2021!

Is dit hét moment om uw huis te verkopen? Het aantal transacties is t.o.v. van het eerste kwartaal 2020 met bijna 50% gestegen en daardoor is het aantal te koop staande woningen gedaald naar 1.600. Er is dus een enorm tekort aan koopwoningen in Amsterdam. Onze makelaars zien een sterke toename van het aantal mensen dat komt bezichtigen en het percentage huizen dat boven de vraagprijs wordt verkocht is rond de 60%!

Gemiddelde vierkante meterprijs in Amsterdam

De gemiddelde vierkante meterprijs is dit kwartaal in Amsterdam binnen de ring met 1% gestegen en buiten de ring met 1,5%. Gemiddeld is dat voor geheel Amsterdam € 6.300,- per m2. Binnen de ring is de € 7.000,- per m2 gemiddeld al overschreden!

Overwaarde

De meeste huizenbezitters die de afgelopen jaren gekocht hebben, hebben nu een stevige overwaarde. Volgens het Parool van 13 december heeft 13% van de huizenbezitters zelfs een overwaarde van minimaal € 200.000,-! 

Is het nu het juiste moment om uw huis te verkopen in Amsterdam?

Door de waarde ontwikkeling heeft vrijwel elke woning verkoper een mooie overwaarde. Deze kan gebruikt worden voor een mooie volgende stap. Veel mensen zijn in deze coronatijd op zoek naar een ruimer huis en een groter buiten.

Wanneer er een ‘verhuisgedachte’ speelt, maar u toch hier en daar nog twijfelt om de woningmarkt te betreden, kan HomeMatching een goede eerste stap zijn. Een mooie manier om in een vroeg stadium uw kansen te ontdekken. Pas als alle condities juist zijn maakt u de stap.

Wilt u weten of u de volgende stap kan maken?

Onze makelaars staan u graag ten dienst als klankbord. Wij kunnen de actuele waarde van uw woning bepalen en u daarbij helpen om een beslissing te nemen. Neem vrijblijvend contact met ons op, wij zijn er om u te helpen!

Download rapport