Stille verkoop Amsterdam

Wat is een stille verkoop?

Tijdens een stille verkoop staat er geen bord in de tuin van de woning. De verkoop vindt als het ware ‘in stilte’ plaats. Woningen die middels stille verkoop worden aangeboden staan in teken van het waarborgen van de privacy van de verkoper. Hierbij worden geïnteresseerden eerst gescreend en voorkomt u dat u kijkers binnenlaat zonder koopintentie.

Als verkoper beslist u zelf op welke websites uw woning wordt gepresenteerd en op welk tempo het verkooptraject vordert. Op deze manier blijft u zelf volledig in controle. Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Een stille verkoop staat bij ons gelijk aan een discrete verkoop.

gevels amsterdamse huisjes - Amsterdam prijzen

Waarom kiezen voor stille verkoop?

Er kunnen zich redenen voordoen waarom het niet altijd gewenst is de verkoop van u huis publiekelijk kenbaar te maken. Dit geldt meestal voor privacy- of veiligheidsredenen of omdat u het simpelweg niet wilt delen met uw omgeving. Daarnaast kan het zijn dat u de woning niet perse op korte termijn wilt verkopen, maar het toch onder een specifieke doelgroep wilt aanbieden om te kijken wat de interactie met uw huis is. Ook kan het zijn dat u uw woning alleen onder bepaalde voorwaarden wilt verkopen of al een potentiële koper voor uw huis gevonden heeft. Dit kunnen allerlei redenen zijn om te kiezen voor een stille verkoop.

Onze makelaars in Amsterdam

Exclusieve woningen via stille verkoop

De meest exclusieve woningen vind je niet op Funda. Exclusieve woningen worden vaak elders aangeboden, een optie hiervoor is het in gang zetten van een stille verkoop. Exclusieve woningen worden vaak aangeboden middels stille verkoop. Hierbij gaat het om een zeer specifieke doelgroep, die je door middel van stille verkoop beter in kaart krijgt. Zoekers binnen het topsegment zijn niet altijd actief op platformen zoals Funda. Als verkoper van een exclusieve woning zit je ook niet te wachten op kijkers zonder direct koopintentie. Door te kiezen voor een stille verkoop wordt deze groep uitgesloten.

at home qualis

Voordelen van een stille verkoop

Je huis in gesloten kring verkopen brengt veel voordelen met zich mee:

1. De privacy van de verkoper wordt gewaarborgd doordat er relatief weinig bezichtigingen plaatsvinden en niet iedereen zonder koopintentie uw huis te zien krijgt.

2. Binnen het verkoopproces is er veel ruimte en aandacht voor overleg wat betreft verkoopmogelijkheden, looptijd en prijs.

3. De personen die de woning te zien krijgen hebben altijd een koopintentie en zijn serieuze kandidaten.

4. Veel eigen controle wat betreft handelingen en gegevens binnen het stille verkoopproces

Nadelen van een stille verkoop

Naast de vele voordelen die een stille verkoop met zich meebrengt, brengt deze stille manier van verkopen ook beperkingen met zich mee.

1. Er is niet altijd een zekerheid dat de beste prijs wordt betaald voor de woning. Dit komt doordat niet alle verkoopkanalen mee worden genomen in het proces en hierom het bereik lager is.

2. Het is mogelijk dat het stille verkoopproces langer duurt dan een standaard verkoopproces. Ook dit is te wijten aan het lagere bereik. Wanneer er haast is gebaat bij de verkoop is dit meestal niet de meest passende optie.

Aanpak stille verkoop Amsterdam At Home

Een stille verkoop verloopt het beste als uw makelaar een groot netwerk heeft en uw woning
onder de aandacht brengt bij potentiële kopers die zich oriënteren binnen het hoge segment. Amsterdam at Home Makelaars biedt drie manieren om uw woning op een discrete manier te presenteren.

Stille verkoop Qualis

Verkopen in het topsegment met Qualis. Amsterdam at Home is aangesloten bij de exclusieve verkooporganisatie Qualis, waar 55 NVM makelaars zich verenigen in Nederland. Zo kunnen wij op een proactieve manier uw woning via een stille verkoop aanbieden aan zoekers in het exclusieve segment. Dankzij onze samenwerking met Qualis zorgen we ervoor dat kopers uit het topsegment toch bereikt worden.

Meer over Qualis
1

Internationaal verkopen met Rightmove

Naast onze nationale verkoopstrategie bieden wij ook een internationale strategie. Zo werken wij onder andere nauw samen met Rightmove, het grootste online woningplatform in de UK met maandelijks 14 miljoen bezoekers. Via dit kanaal kan uw woning onder de aandacht worden gebracht bij buitenlandse zoekers zonder dat uw buren weten dat uw woning te koop staat.

stap 2 zoektocht in aankoopproces
2

Nationaal - NVM-makelaars

We kunnen kenbaar maken aan onze collega makelaars dat uw woning beschikbaar is. Zo bereikt u toch een groot aantal zoekers, zonder dat uw woning zichtbaar is voor het grote publiek.

verhuizen icoon binnen aankoopproces
3

Unieke inzichten dankzij eigen ons datamodel

Ons zelfontwikkelde datamodel biedt ons inzichten in de meest actuele ontwikkelingen van de woningprijzen in Amsterdam.

rapport aankoopmakelaar
4

Mocht een stille verkoop niet het beoogde resultaat opleveren, dan schakelt u eenvoudig over naar een reguliere aanpak.

Heeft u interesse om uw woning via
de stille verkoop aan te bieden?

Laat uw contactgegevens achter. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.