Dorpsstraat 53 --

1546 LE

JISP

2100000,- k.k.

Verkocht

Kenmerken

 • Vraagprijs

  2100000,- k.k.

Bouw

 • Aantal kamers

  9

 • Slaapkamers

  5

 • Woonoppervlakte

  453 m2

 • Inhoud

  2104 m3

 • Bouwjaar

  1937

Omschrijving

Op zoek naar rust, veel ruimte en een unieke plek op steenworp afstand van Amsterdam? Dit geweldige landhuis van 453m2 met grote tuin, grasland, paardenstallen, rijbak, paddocks en bijgebouwen is gelegen op een riant perceel van ca 1,42 hectare en grenst aan een beschermd natuurgebied! De voormalige boerderij met authentieke hooischuur is 10 jaar geleden hoogwaardig en zeer smaakvol verbouwd waarbij het oude karakter in stand is gebleven. De villa valt onder beschermd dorpsgezicht.

Het eigen erf heeft een smeedijzeren hekwerk die met een afstandsbediening is te openen. De overdekte entree geeft toegang naar de hal met een garderobe, op maat gemaakte inbouwkasten en het gastentoilet. De riante living met enorme raampartijen bevindt zich in de voormalige “hooiberg”. De hooiberg was de vroegere hooischuur ook wel “kapberg” genoemd door zijn met dakpannen bedekte kap. De hoogte van de ruimte is goed gebruikt door een entresol te creëren met een mooie staalconstructie en eiken houten vloer met vloerverwarming. Hier is nu een heerlijke werk- cq loungeplek gerealiseerd. Vanaf deze plek kijkt men prachtig uit over het natuurgebied Wormer- en Jisperveld, het grootste veenweidegebied van West Europa met honderden weilandjes omgeven met rietkragen en smalle slootjes. Het woongedeelte heeft een gezellige hout gestookte kachel en een grote schuifpui naar het achter gelegen (onderheide) terras. De Bulthaup keuken is op maat gemaakt en compleet uitgerust met inbouwapparatuur van Gaggenau. De natuurstenen vloer komt uit Brazilie en wordt verwarmd door de warmtepomp.

De voormalige stal (herkenbaar aan de fraaie houten Red Cedar buitenbekleding) herbergt nu een grote bijkeuken met veel bergkasten, bergzolder en een aparte entree. Aan de andere zijde is het kantoor gelegen, deze heeft tevens een eigen ingang waardoor het houden van een praktijk goed mogelijk is. Naast het kantoor bevindt zich de technische ruimte. De “stal” heeft tevens nog een vaste trap naar de zolder waar eventueel een extra kamer te realiseren is.

De masterbedroom heeft uiteraard zijn eigen walk-in closet en een luxe uitgevoerde badkamer (Baden & Baden) met een duobad, inloopdouche met verwarmd zitbankje, wastafelmeubel, toilet, vloerverwarming en Böffi kranen. De tweede slaapkamer heeft zijn eigen entree naar buiten, ideaal voor een au-pair of wat ouder kind. Deze kamer heeft grote inbouwkasten en tevens ensuite een luxe, volledig uitgeruste badruimte. De wijnopslag van het huis zit verstopt in de voormalige slachtkelder, leuk detail zijn de originele vloertegels die hier nog aanwezig zijn.

De eerste verdieping van het voorhuis heeft twee goede slaapkamers, een smaakvolle badkamer, een grote sauna met uitzicht op het natuurgebied en een waskamer met vliering.

Bent u al betoverd door binnen, dan heeft het “buiten” ook nog een aantal verrassingen. Zoals stallen, een rijbak met verlichting en drainage, omheinde paddocks en grasland. Eén van de stallen is een geïsoleerde schuur van totaal ca. 60m2 met warm en koud water. Uiteraard biedt dit deel van het erf genoeg mogelijkheden, de geïsoleerde schuur is eenvoudig te verbouwen tot een luxe logeerverblijf, atelier- of werkruimte en het land kan bv gebruikt worden voor het houden van allerlei dieren.

U vindt ook nog een fraai aangelegde tuin met 2 terrassen en oude fruitbomen die veel vruchten geven. Daarbij is er een eigen aanlegplaats voor de boot want het Zwet, de Zaan of zelfs Amsterdam kan varend bereikt worden.

Het lieve dorpje Jisp was eeuwen geleden een belangrijke plaats door de walvisvaart. Jisp heeft 1120 inwoners (2018) en ligt in het natuurgebied Wormer- en Jisperveld. Naast een rijk vogelgebied vindt men hier ook vele eilandjes omgeven door water. In de zomer kan men hier prachtig met het bootje of de kano doorheen varen en in de winter zijn hier de leukste schaatstochten.

?Jisp is ontstaan rond circa 956. Men leefde toen van de visserij, daar men in open verbinding stond met de zee, jacht en wat kleinvee. Jisp heeft rond 1200 op de nominatie gestaan om de hoofdstad van Nederland te worden door de welvarendheid die in het dorp heerste. Een van de eerste oliemolens was de Walvisch en deze stond in Jisp. Daarna zijn nog vele molens gebouwd.

Rond 1642 trad Jisp toe tot de Walvisvaart en ontstonden er diverse traankokerijen. Rond de 18de eeuw waren er veel pakhuizen, spekpakhuizen, kaaspakhuizen etc. aanwezig in het dorp. In 1941 kwam de eerste lagere school in het dorp. Jisp ging zich verder ontwikkelen met bredere straten waar het verkeer door kon. Het land zakte en de sloten werden niet goed gebaggerd. Hierdoor kwamen er steeds kleinere boten. Het dorp wordt nu gekenmerkt door zijn lintbebouwing en de fraaie monumentale panden en de natuur die hier aanwezig is. Jisp ligt in het natuurgebied Wormer- en Jisperveld. Hier kunt u heerlijk varen en er op uit trekken. In de winter als het echt vriest dan heeft u hier prachtige schaatstochten wat zeker een aanrader is. Het betreft een gemoedelijk dorp waar u heerlijk kunt wonen en toch nog de grote steden in de buurt hebt. Jisp is thuiskomen en genieten van de rust en de ruimte.

Bijzonderheden:
– Fantastisch wonen op een toplocatie nabij Amsterdam en een geweldig natuurgebied;
– Prachtig gerenoveerd met hoogwaardige materialen;
– (Brand) alarmsysteem aanwezig;
– Lichtplan in het woongedeelte;
– Panorama sauna;
– Warmtepomp aangevuld met zonneboiler en CV ketel;
– Woonoppervlakte: ca. 452,70m² conform NEN 2580;
– Perceel: 14.200m².

“Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.”