Mercatorstraat 74 H

1056RK

Amsterdam

425.000,- k.k.

Aangekocht

Kenmerken

 • Vraagprijs

  425.000,- k.k.

 • Soort woning

  Benedenwoning (appartement)

Bouw

 • Aantal kamers

  2

 • Slaapkamers

  1

 • Woonoppervlakte

  57 m2

 • Inhoud

  216 m3

 • Bouwjaar

  1926

Omschrijving

Midden in de Baarsjes in Amsterdam West, dat tegenwoordig veel te bieden heeft op het gebied van gezellige cafés en restaurants, ligt dit goed ingedeelde en lichte appartement! Op de begane grond en voorzien van een ruime woonkamer met nieuwe open keuken, goed bemeten slaapkamer, moderne badkamer en een zonnige tuin! Recent allemaal intern goed opgeknapt en gelegen op eigen grond.

OMGEVING EN BEREIKBAARHEID
Midden in de levendige Baarsjes en toch zo rustig gelegen… Dat is wonen in de Mercatorstraat. Deze straat ligt nabij de Jan Evertsenstraat met al haar winkelaanbod. Maar niet alleen het winkelaanbod is leuk en veelzijdig, ook de horecagelegenheden zijn ruim voldoende aanwezig. Denk maar aan Bar Baarsch, Café Zurich of Café Cook. De historische binnenstad is per fiets of openbaar vervoer snel en goed bereikbaar. Stadstuinen Erasmuspark en Rembrandtpark liggen op loopafstand.

De woning ligt uitstekend ten opzichte van het openbaar vervoer (tram 7, 12, 13, 14 en bussen 15, 18 en 247). Trein- en metrostation zijn in de directe nabijheid (Jan v Galen/ Sloterdijk/Lelylaan). Vanaf de ring A10 afslag S105, is de locatie eenvoudig te bereiken

U heeft in deze omgeving een parkeervergunning nodig.

INDELING (zie plattegronden)
Eigen entree op de begane grond. Via het tochtportaal is de ruime hal te betreden met toegang tot alle vertrekken.

Aan de voorzijde is de riante, lichte slaapkamer gesitueerd. De badkamer bevindt zich in het midden en is voorzien van een inloopdouche, wastafel met meubel, toilet en handdoekenradiator.

Aan de achterzijde van het appartement is de woon-/ eetkamer met open keuken gelegen. De keuken beschikt over diverse lades en kasten voor extra bergruimte en inbouwapparatuur, te weten; een vaatwasser, combi oven, 4-pits gaskookplaat, afzuigkap en koelkast met vriezer (apparatuur allemaal zomer 2021). De wasmachineaansluiting en c.v-ketel bevinden zich in een kast naast de keuken.

De woonkamer geeft toegang tot de heerlijke tuin van ca. 23 m² die gelegen is op het noordoosten.

BIJZONDERHEDEN
– Riante zonnige tuin op het noordoosten;
– CV-ketel en expansievat vervangen in mei 2022;
– Gelegen op eigen grond;
– Vloerbalken enkele jaren deels vernieuwd en portaal aangebracht
– Oplevering in overleg.

VERENIGING VAN EIGENAARS
De vereniging van eigenaars is genaamd ‘Mercatorstraat 74 ‘ te Amsterdam en het beheer wordt door de leden zelf gevoerd. De maandelijkse bijdrage is € 100,-. Eenmalige toetredingskosten van €150,- zijn van toepassing.

EIGENDOM
Het appartementsrecht is gelegen op eigen grond.

DUURZAAMHEID
Het appartement is voorzien van energielabel C.

KADASTRALE AANDUIDING
Het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woonruimte gelegen op de begane grond van het gebouw met tuin gelegen te 1056 RK Amsterdam, Mercatorstraat 74 H, kadastraal bekend gemeente Sloten Noord-Holland, sectie L, complexaanduiding 3364, appartementsindex 1, uitmakende een een/vierde (1/4) onverdeeld aandeel in de gemeenschap.