Blog
De da kosta kade in Amsterdam West
Datum: 4 augustus 2023

De Huizenmarkt in Amsterdam Nieuw-West: een analyse van Q2 2023

Niemand kan ontkennen dat de woningmarkt vol beweging en verandering zit. Amsterdam Nieuw-West, een bruisende en diverse wijk, is daarop geen uitzondering met haar eigen unieke dynamiek. Lees dit blog voor de recente trends binnen de huizenmarkt van Nieuw-West en wat deze kunnen betekenen voor de komende kwartalen.

Belangrijkste data huizenmarkt Amsterdam Nieuw-West

Huizenprijzen per vierkante meter

In Amsterdam Nieuw-West zien we een consistentie in de gemiddelde prijs per vierkante meter. In het derde kwartaal van 2021 was dit €5.544 en in het tweede kwartaal van 2023 was het €5.497. Deze minimale schommeling toont aan dat de markt in dit gebied stabiel is gebleven, wat belangrijk kan zijn bij het nemen van vastgoedbeslissingen.

 

Gemiddelde transactieprijzen

In het derde kwartaal van 2021 was de gemiddelde transactieprijs €470.518. Deze prijs steeg in het vierde kwartaal naar €497.701, maar daalde vervolgens weer in het eerste kwartaal van 2022 naar €487.784. We zagen de grootste piek in het tweede kwartaal van 2022, toen de prijs omhoog schoot naar €544.159.

Vervolgens was er een daling te zien in de volgende kwartalen, met een prijs van €495.778 in Q3 en een verdere daling naar €465.031 in Q4. Begin 2023 zag een aanzienlijke daling van de gemiddelde transactieprijs naar €441.143.

Overbiedingspercentages

Het percentage van de woningprijs dat geboden wordt toont een interessante trend. In Q3 2022 was het 108,1% en daalde het naar 102,2% in Q2 dit jaar. Dit wijst op een veranderende dynamiek tussen kopers en verkopers.

Factoren die de huizenmarkt beïnvloeden

Bij het analyseren van de data moeten we ook rekening houden met externe factoren die de Amsterdamse huizenmarkt beïnvloeden. Rentevoeten, overheidsbeleid en economische groei zijn slechts enkele van de elementen die een impact kunnen hebben op de vastgoedprijzen en -transacties in Amsterdam Nieuw-West.

Huizenmarkt voorspelling voor Amsterdam Nieuw-West Q3 2023

Op basis van de huidige data en onze analyse kunnen we een voorzichtige voorspelling maken dat de markt mogelijk een periode van consolidatie zal doormaken. Het aantal dagen dat een woning te koop staat is gestegen van 42 dagen in Q3 2022 naar 57 dagen in Q2 2023. Dit kan een indicatie zijn van een vertragende markt.

Het belang van huizenmarkt data

Het is cruciaal voor potentiële kopers en verkopers om deze ontwikkelingen nauwgezet te volgen. Door op de hoogte te blijven van de laatste trends, kunt u beter geïnformeerde beslissingen nemen over de aankoop of verkoop van een woning in Amsterdam Nieuw-West.

Compleet rapport prijzen en trends huizenmarkt Amsterdam Nieuw-West

Het is verstandig om de prijsontwikkelingen in Amsterdam West in de gaten te houden als u daar een huis bezit of van plan bent er een te kopen. Bij Amsterdam at Home bieden we een proactieve, persoonlijke en datagedreven aanpak voor de aan- of verkoop van woningen.

Download ons kwartaalrapport om ieder kwartaal op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen op de huizenmarkt.