Blog
Gemiddelde prijzen in Amsterdam Centrum per vierkante meter
Datum: 26 oktober 2021

Huis verkopen Amsterdam Centrum?


Overbieden blijkt de norm

De cijfers van de huizenprijzen in Q3 2021 zijn bekend! En wat blijkt? De huizenprijzen in Amsterdam Centrum zijn nog niet tot bedaren gekomen. Overbieden blijkt de norm te zijn geworden. Wilt u een huis verkopen in Amsterdam Centrum? Dan is deze informatie zeer interessant voor u. In Amsterdam zien we namelijk ook een duidelijke stijging.

Gemiddelde vierkante meterprijs in Q3 4,0% hoger

De gemiddelde vierkante meterprijs in Amsterdam Centrum bleef een lange tijd vrij stabiel. Maar in Q2 en nu ook in Q3 2021 is er een flinke stijging te zien. In Amsterdam Centrum is de gemiddelde vierkante meterprijs 4.0% hoger dan een kwartaal geleden. In vergelijking tot een jaar geleden, is dat zelfs 11.51%

Gemiddelde prijzen in Amsterdam Centrum per vierkante meter

De reden dat de vierkante meterprijs blijft stijgen, is omdat het aanbod aan huizen zich niet verhoudt tot de vraag naar huizen in Amsterdam. Er zijn meer mensen die een woning in Amsterdam willen, dan dat er woningen zijn om te kopen. Dit zorgt ervoor dat prijzen stijgen. Mensen bieden over.

Ook de gemiddelde transactieprijs in Amsterdam Centrum is licht gestegen. De transactieprijs ging van € €827,876 naar €866,549 in Q3 2021. Zo hoog is de gemiddelde transactieprijs nog niet eerder geweest.

Liggen de prijzen hoger in Amsterdam Centrum dan in Amsterdam binnen de ring?

Het antwoord op deze vraag is simpel: ja. De transactieprijzen liggen aanzienlijk een stuk hoger in Amsterdam Centrum in vergelijking tot Amsterdam binnen de ring. Binnen de ring is de gemiddelde transactieprijs €704,780. Zoals wij hierboven al hebben aangegeven, ligt het gemiddelde in het centrum op €866,549.

Gemiddelde transactieprijs voor een huis in amsterdam centrum

In Q3 2021 meer overbiedingen in Amsterdam Centrum

Samen met de transactieprijzen, nemen ook de gemiddelde overbiedingen toe. We zagen in Q3 2021 meer overbiedingen dan in Q1 en Q2 2021.

In Amsterdam Centrum is de gemiddelde overbieding van 104.6% gestegen naar 107.0%. Een stijging van maar liefst 2.4%! Hoewel de transactieprijzen in het Centrum hoger zijn dan in Amsterdam binnen de ring, geldt dit niet voor de gemiddelde overbieding. Binnen de ring ligt het gemiddelde namelijk nóg hoger op 111.5%.

Gemiddeld percentage dat wordt overboden voor huizen in Amsterdam Centrum

Er wordt in Amsterdam Centrum een stuk meer overboden op woningen die na de oorlog zijn gebouwd. Op vooroorlogse woningen wordt 105.9% overboden. Voor naoorlogse woningen ligt dit percentage op 109.5%. Hoeveel er wordt overboden verschilt ook nog per m2. Op woningen tussen 15 – 40m2 en 60 – 80m2 wordt het meest overboden.

Conclusie: Wel of geen huis verkopen in Amsterdam Centrum?

De coronacrisis heeft (nog) niet geleid tot een huizencrisis. Hoewel dit wel door velen werd voorspeld. Het NVM geeft aan dat het aantal verkopen in Nederland zelfs met 4% is toegenomen. In tijden van krapte op de woningmarkt is dat zeer positief te noemen.

Uw woning verkopen?

Overweegt u om uw woning in Amsterdam Centrum te verkopen? Zoals u in dit artikel heeft gelezen, stijgt het aantal verkochte woningen in Amsterdam nog steeds ondanks de gevolgen van de coronacrisis. Wij helpen u daarom graag bij uw verkoop.

Onze makelaars staan voor u klaar om te helpen bij de juiste acties voor uw verkoop. Wij zoeken onder andere geschikte potentiële kopers. Wilt u naast verkopen ook een nieuwe woning kopen? Dan kijken wij samen met u naar beschikbare woningen.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.