Blog
Datum: 5 oktober 2018

Uw makelaar aan de Grachtengordel

Sociëteitsgevoel bij verkoop uniek pand aan de Herengracht

Wij kregen de opdracht om het schitterende pand aan de Herengracht te verkopen. Een bijzonder rijksmonument van 200m2 met prachtige Rococo stijlelementen in de zaal en een parkachtige tuin van 12 meter breed en 25 meter diep. In de tuin hoor je niet de stad, maar een variëteit van vogelgeluiden die alleen verstommen wanneer een kat met een sluipgang in aantocht is. In de zaal waan je je in de 18e eeuw waar de bediende elk moment de rode wijn kan uitserveren.

Het pand trok, dankzij de bijzondere uitstraling en de unieke tuin, ondanks de miljoenenprijs, veel publiek. Bij Amsterdam@home makelaars ontvangen wij natuurlijk iedere kijker individueel maar het kwam toch met regelmaat voor dat de vertrekkende kijker de komende kijker tegen het lijf liep. De mensen die kwamen kijken hadden een hoog ons kent ons gehalte want de buurmannen uit Aardenhout die met zo een tuin best terug naar de grachtengordel wilden, ontmoetten elkaar tot hun verassing bij “ons” in de hal.
Amsterdam Oud Zuid was ook van de partij; veelal voormalig Grachtengordel bewoners die nu in Oud Zuid wonen maar na het vertrek van hun kinderen toch graag weer terug naar de natuurlijke habitat zouden willen. Wij hebben gedurende een aantal kijkdagen dus een mooi sociëteitsgevoel gecreëerd dat uiteindelijk geresulteerd heeft in een prachtig verkoopresultaat.

U bent bij ons in goed handen!

Anouk Monnik en Wouter Thöne
Amsterdam@home makelaars

Alles weten over de prijsontwikkeling in de Grachtengordel? Klik dan hier