Blog
Huizenprijzen Amstelveen
Datum: 27 oktober 2021

Huizenprijzen Amstelveen blijven achter op Amsterdam

De woningprijzen in het algemeen stijgen extreem. Ook huizenprijzen Amstelveen zijn sterk gestegen.

In de afgelopen 12 maanden zijn de vierkante meterprijzen met 11% gestegen, een record! Ook de gemiddelde transactieprijzen zijn sterk gestegen tot €670.000,-. Het aantal transacties blijft achter met een daling van 14,5% ten opzichte van een jaar geleden.

Woningmarkt Amsterdam in vergelijking tot Amstelveen

Als wij inzoomen op de ontwikkeling in de vierkante meterprijs, dan valt het op dat de stijging in huizenprijzen Amstelveen achterblijft op de prijzen in Amsterdam. In Amsterdam zijn de vierkante meterprijzen in een jaar tijd met 17% gestegen tot €7193,- (binnen de ring zelfs €8022,-per m2). 

Amstelveen blijft hierin achter met een stijging van 11% tot een prijs van €5387,- per m2. Verhoudingsgewijs is een woning in Amstelveen dus goedkoper geworden ten opzichte van een woning in Amsterdam!

De transactieprijzen in Amstelveen vrijwel gelijk aan Amsterdam

De verklaring hiervoor is dat de afmeting van de gemiddelde woning in Amsterdam 89m² is en in Amstelveen 124m²! Het is dan ook geen wonder dat er steeds meer Amsterdammers naar Amstelveen kijken als alternatief.

Verschil in overbieding Amsterdam met Amstelveen

De overbiedingen in Amsterdam zijn gemiddeld 11%. In Amstelveen was dat 6%. In vergelijking met Amsterdam is Amstelveen is de woningmarkt dus minder oververhit.

Schaarste binnen woningmarkt Amstelveen

Op dit moment staan er 304 huizen en/of appartementen te koop in Amstelveen. Het aantal transacties is ten opzichte van vorig jaar gedaald van 283 naar 246. Ook de markt in Amstelveen zit dus te springen om nieuw aanbod. 

Veel mensen zijn op zoek naar het volgende huis. Zij willen eerst aankopen en dan pas verkopen. Door het verminderde aanbod en het grote aantal zoekers (onder meer) uit Amsterdam, is de kans op slagen om aan te kopen dus laag.

Woningmarktcijfers Amstelveen

Amsterdam at Home Makelaars vertrouwt op data en gelooft in mensen. Wilt u alle cijfers over de woningmarkt in Amstelveen ontvangen?

Download rapport

Bent u op zoek naar een klankbord professionele hulp bij de aankoop of de verkoop van uw woning in Amstelveen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op