Blog
Datum: 11 augustus 2023

De gezelligste restaurants en cafés in Amsterdam Oud-Zuid

Oud-Zuid is één van de mooiste en rijkste buurten van Amsterdam en is onderdeel van stadsdeel Zuid. De buurt ligt ten zuiden van het Vondelpark. Je herkent de buurt aan haar brede lanen, monumentale gebouwen, goede restaurants, gezellige cafés, bijzondere boetieks en beroemde musea. Wonen in Oud-Zuid is dan ook een droom voor velen. De hoogtepunten van de buurt zijn: het Vondelpark, de P. C. Hooftstraat met al zijn luxe winkels, het Olympisch stadion dat nog steeds in gebruik is, het Concertgebouw waar geregeld concerten worden gehouden en natuurlijk het wereldberoemde Rijksmuseum. Lees in deze blog over gezelligste restaurants en cafés in de buurt Amsterdam Oud-zuid!

CAFÉ GARÇON

Twee Franse vrienden openden in 2022 bistro Café Garçon in de Johannes Verhulststraat. Bij Café Garçon worden Franse klassiekers en eigentijdse gerechten en snacks met een Franse twist geserveerd. Café Garçon wil de liefde voor de Franse keuken en cultuur delen met de buurtbewoners.  

Je kan terecht voor lunch, borrel en diner. Als lunch heb je een omelette en belegde toasts, baguettes en brioches. Als diner heb je klassieke Franse gerechten, zoals: Franse uiensoep met Gruyère croûton, escargots in huisgemaakte kruidenboter en moules frites. De eigentijdse gerechten en snacks met een Franse twist zijn bijvoorbeeld: draadjesvlees bitterballen met Dijonmosterd en gegrilde groene asperges met crunch van Parmezaanse kaas, hollandaise saus, gepocheerd ei en zwarte truffel.

Het menu en het interieur vormen een harmonieus samenspel. Zo voelt het interieur aan als een Franse bistro, welke dan ook uit antieke tegels, karakteristieke lampen en houten meubels bestaat. 

JULES EN JULIETTE

Jules en Juliette zijn twee horecazaken die samen een duo vormen aan het Valeriusplein. Bij Juliette kun je terecht voor ontbijt en lunch en bij Jules kan de avond worden afgesloten met een diner of borrel. De keuken is mediterraans met een shared-dining concept.

Bij Juliette heb je als ontbijt de keuze uit croissants, yoghurt met granola en vers fruit en zuurdesem met smashed avocado of scrambled eggs Parmezaan. Als lunch zijn er verschillende sandwiches en salades te bestellen en als diner heb je onder andere de keuze uit entrecôte, zeebaarsfilet, bimi en gekarameliseerde wortel uit de oven. Als kers op de taart maken Jules en Juliette het brood zelf in de productiekeuken onder het restaurant, waarbij ze zelfs het deeg zelf maken!

In het interieur is de focus op Zuid-Europa terug te zien. Zo is er veel hout verwerkt in het interieur en bestaat het kleurenpalet uit: beige, turquoise en blauw. Feestje vieren? Juliette kan ook worden afgehuurd voor besloten evenementen.

SIMPLY FISH

Simply Fish is aan de Koninginneweg in Oud-Zuid gelegen. Het restaurant doet zijn naam eer aan en is dan ook gespecialiseerd in vis, schaal- en schelpdieren. De verse producten zijn afkomstig uit de Oosterschelde en zijn waar mogelijk duurzaam en lijn gevangen. De succesformule is in de haven van het Zeeuwse Goes ontstaan en een aantal jaar geleden naar Amsterdam verhuisd.

Bij Simply Fish kan je terecht voor lunch en diner. Je hebt veel keuze van sushi kreeft en mango tot pasta vongole en zeetong. Simply Fish heeft ook aan de vleesliefhebbers gedacht. Zo kan je ook steak tartare of Tournedos Black Angus bestellen. Daarnaast is er een uitgebreide wijnkaart samengesteld met wijnen uit allerlei landen over de wereld. Tot slot zijn er heerlijke desserts om mee te eindigen, waaronder à la minute bereide madeleines of een dame blanche.

Bij binnenkomst stuit je op de marmeren bar en vallen de hoge plafonds gelijk op.
Het interieur is modern en doet warm en gezellig aan. Zo zijn de tafels zijn van marmer en de stoelen van fluweel. Een echte eyecatcher is de betegelde muur met daarop het dessin van een vis.

CAFÉ ZUID

Café Zuid is net als Simply Fish gelegen aan de Koninginneweg. De keuken is, zoals ze zelf zeggen, in Franse bistro stijl met een shared dining concept. Het menu is internationaal georiënteerd en seizoensgebonden. Er wordt gewerkt met verse en lokale producten, waarbij verse groenten en kruiden, het mooiste vlees en de beste broden zó van het land komen.

Als lunch heb je de keuze uit een American pancake, croissants en rijk belegde broodjes, zoals: smoked salmon en oyster mushroom. Als diner heb je een verscheidenheid aan vegetarische-, vlees- en visgerechten. Als vegetarisch gerecht heb je bijvoorbeeld gnocci met truffel crème saus en Parmezaan en als vlees- en visgerecht: smash burger en zeebaars. Voor bij de borrel zijn heerlijke bites te bestellen, waaronder: nachos en garnalenkroketjes.

Café Zuid is veelzijdig; je bent niet alleen welkom voor lunch, borrel en diner, maar is er ook de mogelijkheid om een ruimte af te huren voor een feestje of vergadering. Je kunt er zelfs een cocktail workshop volgen! Het restaurant voelt warm en gezellig aan. Als je binnenkomt valt meteen de betegelde bar op met daarboven grote rieten lampen.