Blog
Amsterdamse woningmarkt cijfers
Datum: 24 februari 2021

Hoe ontwikkelen de huizenprijzen in Amsterdam? Eerste signalen Q1 2021; Amsterdamse woningmarkt hectischer dan ooit!

Het eerste kwartaal is nog niet voorbij. Dit blog schrijven wij op 24 februari. Maar de eerste tekenen van de huizenprijzen in Amsterdam wijzen naar een stijging t.o.v. Q4 2020 van 5%!!

Of het alleen door het tijdelijke voordeel in de overdrachtsbelasting tot 1 april komt weten wij niet. Dat het stimuleert om voor eerste keer kopers nu de markt op te gaan dat is zeker! Maar ook de zeer lage hypotheekrente van tussen de 1 en de 1 ½ % blijft een motor achter de enorme opwaartse dynamiek van de Amsterdamse huizenprijzen.

Meer transacties, hogere vierkante meter prijzen en hogere transactiecijfers

Voor de meeste mensen is de Coronatijd geen beletsel om een (eerste) stap op de woningmarkt te maken. De economische situatie is voor veel mensen niet slechter geworden (de werkeloosheid is zelfs iets afgenomen) dankzij de ingrijpende overheidsmaatregelen.  Mensen krijgen in deze tijd meer behoefte aan ruimte i.v.m. het thuiswerken. Ook de behoefte aan een goed buiten neemt toe nu de terrassen en de horeca gesloten zijn.

De eerste indicaties wijzen op een prijsstijging van 5% in het eerste kwartaal 20121 t.o.v. het vierde kwartaal 2020!

Wonen met een tuin is een zeer exclusief genoegen in Amsterdam!

Veel jonge koppels maar ook babyboomers zijn op zoek naar een huis of appartement met tuin. Wij zien steeds vaker dat de € 9.000,- of
€ 10.000,- per m2 geen uitzondering meer is. Wonen met een tuin is een zeer exclusief genoegen in Amsterdam!

Wij hebben per buurt een actueel rapport met de ontwikkeling van de woningmarkt. De gemiddelde transactieprijs, de vierkante meter prijs,
de gemiddelde overbieding en nog veel meer relevante informatie vindt u in het woningmarktrapport.

Download rapport

Huizenprijzen Amsterdam Q1 2021

De huizenprijzen binnen de ring zijn wederom gestegen. Zowel binnen als buiten de ring van Amsterdam zijn de huizenprijzen gestegen met 1% en 1.5%. Binnen de ring betaal je meer dan € 7.000 per vierkante meter, en buiten de ring € 6.300.

Een 50% stijging van het aantal verkochte huizen in Amsterdam t.o.v. 2020!

De Amsterdamse woningmarkt heeft een meer dan hectische 1e kwartaal achter de rug. Wanneer we de cijfers vergelijken met 2020 steeg het aantal transacties met bijna 50%! Hierdoor is het aantal te koop staande woningen gedaald naar 1.600 wat het tekort aan woningen niet ten goede komt. Daarnaast leidt ertoe dat het aantal bezichtigingen per woningen sterk toeneemt. Het percentage huizen dat boven de vraagprijs wordt verkocht stijgt tot zo’n 60%
Aantal verkochten huizen in Amsterdam

Is het nu het juiste moment om uw huis te verkopen in Amsterdam?

Door de waarde ontwikkeling heeft vrijwel elke woning verkoper een mooie overwaarde. Deze kan gebruikt worden voor een mooie volgende stap. Veel mensen zijn in deze Coronatijd op zoek naar een ruimer huis en een groter buiten.

Wilt u weten of u de volgende stap kan maken?

Onze makelaars staan u graag ten dienst als klankbord. Wij kunnen de actuele waarde van uw woning bepalen en u daarbij helpen om een beslissing te nemen. Neem contact met ons op, wij zijn er om u te helpen!

Een woning aan- of verkopen bij Amsterdam at Home Makelaars?

Amsterdam at Home Makelaars heeft als Qualis makelaar veel ervaring in het topsegment van de markt. Wij beschikken over een bijzonder nationaal maar ook internationaal netwerk om de juiste partij voor uw woning te vinden. Wij doen meer dan alleen op Funda plaatsen maar gaan gericht en proactief op zoek naar de juiste partij. Lees meer over onze proactieve aanpak. Veel klanten in het topsegment gingen u voor! Wij zijn dan ook erg trots op onze klanten beoordelingsscore van een 9.8! Bekijk onze referenties. Liever direct contact met een van onze makelaars? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.