Blog
Huizenprijzen De Pijp Q4
Datum: 17 maart 2022

Huizenprijzen De Pijp Q4 2021

Huizenprijzen in De Pijp nagenoeg gelijk ten opzichte van Q3 2022

De gemiddelde huizenprijzen in Amsterdamse Pijp zijn in Q4 nagenoeg gelijk gebleven ten opzichte van Q3. Ook de vierkante meterprijs lijkt te stagneren. Dit is zeer tegenstrijdig met wat we zien in andere buurten binnen de ring. Hebben de huizenprijzen in De Pijp hun plafond bereikt?

Méér transacties in De Pijp

De Pijp Amsterdam. Wat vroeger een typische volksbuurt was is tegenwoordig een bruisende en multiculturele wijk in Amsterdam Zuid. Naast de ras Amsterdammers die zich gevestigd hebben in de Pijp is de buurt ook bij jongeren en jonge gezinnen erg in trek. En dat zien we in de cijfers van het rapport van Q4. Zo’n 30% meer transacties in Q4 in vergelijking met Q3 van 2021.

Snel sneller snelst….

Jouw huis verkopen in minder dan een maand tijd? Dat kan in Amsterdam! In De Pijp, Bos en Lommer, Watergraafsmeer en De Baarsjes staat een huis minder dan 30 dagen te koop. Binnen deze buurten zie je veel overeenkomsten. Echter zien we alleen in De Pijp dat de vierkante meter prijs stagneert. Echter hoeft men zich hier nog geen zorgen over te maken.

Ook een stagnering van de gemiddelde transactieprijs

De gemiddelde transactieprijs blijft, net als de eerder genoemde prijs per vierkante meter, stabiel in vergelijking met Q3 van 2021. Ook dit is iets dat we dit niet eerder in andere buurten hebben gezien. Echter blijft De Pijp in Amsterdam een van de duurdere buurten om een woning aan te schaffen.

Waarom de Pijp?

Mensen die langer in De Pijp komen hoef je niet uit te leggen dat de buurt de laatste jaren is veranderd. Echter blijft de ware aard van deze volksbuurt onaangetast. De Pijp is een bruisend geheel, ligt centraal in Amsterdam en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het is een hippe buurt waar bruine stamkroegen, mooie barren en gezellige terrassen het straatbeeld ‘s nachts én overdag tekenen. Ook de authentieke Albert Cuyp Markt ademt gezelligheid en sfeer. De vele kleine woningen en het gezellige straatbeeld zorgt er voor dat De Pijp de ideale plek is voor studenten, jongeren, jonge gezinnen en alleenstaanden.