Blog
Gemiddelde overbiedingen Amsterdam
Datum: 14 februari 2022

Overbiedingen Amsterdam loopt spuigaten uit…

Met in het bijzonder Amsterdam Zuid. Hier betaal je 11.9% méér dan de vraagprijs!

Waarom is Amsterdam Zuid zo immens populair? Gemiddeld wordt de vraagprijs van een huis met 11.9% overboden. Op een gemiddelde woningprijs van €1.350.000 euro is dat toch een aardig bedrag… Hoe komt dat? Is het omdat Amsterdam Zuid een rustige en chique buurt is in vergelijking met de rest van Amsterdam of ligt het aan het aanbod van restaurants en gezellige café’s?

Oud Zuid, super duur…

In 2008 kwam deze zin al voor in een hit door een aantal studenten. En deze zin is nog steeds van toepassing. Met het Vondelpark, de Cornelis Schuytstraat en het Museumkwartier met het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum is het een mooie buurt om in te wonen. Ook de uitstraling van Amsterdam Zuid zorgt er voor dat het een populaire buurt is om in te wonen. Zo zijn de straten ruim en is er veel groen in de buurt. En die luxe heb je zeker niet in alle buurten van Amsterdam…

Populariteit Amsterdam Zuid zichtbaar in kwartaalrapportage

Onze kwartaalrapportage laat ook dit kwartaal een opwaartse trend zien in de prijs per vierkante meter in Amsterdam Zuid. Als de huidige trend zich voortzet in zowel de bereidheid tot overbieden en de huizenprijzen dan wordt de €10.000 grens eind September 2022 bereikt. Momenteel is men bereid per vierkante meter in Amsterdam Zuid €9.486 te betalen.

De gemiddelde vraagprijs

De gemiddelde vraagprijs waartegen een vierkante meter wordt aangeboden kan worden berekend door het overboden percentage van de prijs per vierkante meter af te halen. Het percentage waarmee de vraagprijs wordt overboden is met een halve procentpunt gestegen tot 11.8%. Met wat rekenwerk komen wij uit op een gemiddelde vraagprijs van € 8.485 per vierkante meter. 

Naast een stijging in de bereidheid om te overbieden zien we ook een toename in het aantal dagen dat een woning in Amsterdam Zuid te koop staat. Gemiddeld genomen staat een huis in Zuid zo’n 36 dagen te koop voordat het wordt verkocht. Voor Amsterdamse begrippen is dit relatief lang aangezien het gemiddelde voor geheel Amsterdam op 31 dagen zit.

Als specialist van Amsterdam Zuid helpen wij u graag een woning te (ver)kopen

Zijn deze gegevens voor u van waarde? Dan adviseren wij om onze kwartaal rapporten te downloaden. Zo wordt u ieder kwartaal automatisch op de hoogte gesteld middels een uniek rapport. En bent u wellicht van plan uw huis te verkopen in Amsterdam Zuid? Dan staat er een team van makelaars onder leiding van Wouter Thöne voor u klaar.