Blog
Datum: 1 november 2019

Q3 2019; Vierkante meterprijzen in Amsterdam Oud Zuid stabiel

Uit onze datarapportages blijkt dat de gemiddelde vierkante meterprijzen in Amsterdam Oud Zuid gelijk zijn gebleven ten opzichte van het vorige kwartaal. Oud Zuid doet het hiermee iets beter dan de andere buurten in Amsterdam binnen de Ring. De gemiddelde vierkante meterprijs in Oud Zuid is nu €7558,-.

De verschillende wijken binnen Oud Zuid laten grote onderling verschillen zien. De vierkante meterprijzen lopen sterk uitéén van €6872,- in de Hoofddorpplein buurt tot €8815,- in het Museumkwartier. De duurste buurten kregen te maken met licht dalende vierkante meterprijzen. In het Museumkwartier daalde de vierkante meterprijzen bijvoorbeeld met 3,5% tot €8815,- en in de Willemsparkbuurt betaalde men €8232,-  per vierkante meter wat een daling betekent van 2,5%. In de Hoofddorppleinbuurt stegen de m2 prijzen met 4,4%.

Wouter Thöne makelaar bij Amsterdam at Home en specialist in Oud Zuid : “wij hebben het afgelopen kwartaal inderdaad met succes een behoorlijk aantal transacties in Oud Zuid gedaan. Voor kwalitatief goede appartementen en woonhuizen bestaat er grote interesse. Ons Qualis lidmaatschap helpt ons om, op een unieke wijze, nationaal en internationaal de mooie panden onder de aandacht te brengen en voor mooie prijzen te verkopen!”

 

Meer weten over de prijzen bij u in de buurt?

Download rapport