Blog
Datum: 5 november 2020

Woningen in Oud-West supersnel verkocht in Q3 2020!

Woningen in Amsterdam worden snel verkocht, dat weten wij allemaal, maar in het razend populaire Oud-West verkopen de appartementen en huizen sneller dan in alle andere Amsterdamse Wijken. Wij begrijpen dat wel: mooie straten, grenzend aan het Vondelpark en met de nieuwe attractie van de Foodhallen is het hier erg fijn wonen! De doorlooptijd, oftewel het aantal dagen dat een woning op de markt staat voor hij wordt afgemeld, is met 29 dagen het snelst van heel Amsterdam!

Oud-West bijna net zo duur als Oud-Zuid!

We zien dat de prijzen per m2 in Oud-West zich al een paar kwartalen rondom de € 7.700,- bewegen. Dat is op vrijwel gelijk niveau met Oud-Zuid!(€7900,-). Het verschil in transactieprijs is wel erg groot; in Oud-West € 550.000,- oftewel een gemiddelde woning grootte van 71 m2 t.o.v. een  transactieprijs van € 840.000,- in Oud-Zuid (gemiddelde oppervlakte 107 m2)

Aantal transacties en overbiedingen

Het aantal transacties is sterk toegenomen in het derde kwartaal van 2020. Zo werden er in dit kwartaal 147 woningen verkocht. Een stijging met 35% t.o.v. een jaar geleden. Er zijn aanwijzingen dat het vierde kwartaal een lager aantal transacties laat zien. Dat er nog steeds een tekort aan goede woningen is laat het overbiedingspercentage van gemiddeld 5,5% zien.

Meer weten over de prijzen bij u in de buurt?

Download rapport

Danique Helmer,
Buurtspecialist