Woningmarkt Amsterdam lijkt nu echt af te koelen

Gemiddelde vierkante meterprijzen 0,6% lager in Q3 dan Q2 2019

De Amsterdamse woningmarkt lijkt nu echt af te koelen. Uit onze woningmarktrapportages blijkt dat de gemiddelde vierkante meterprijs in de gemeente Amsterdam daalde met 0,6% ten opzichte van het tweede kwartaal in 2019. Toch wordt er nog steeds overboden met gemiddeld 5%. Dit duidt erop dat de vraagprijzen dus wat naar beneden zijn bij gesteld.

 

Binnen de Ring

woningmarkt amsterdam
Gemiddeld binnen de ring zie wij een kleine prijsdaling. Er zijn echter nog uitzonderingen: in drie wijken binnen de ring stegen de prijzen ten opzichte van het vorige kwartaal. Zo zien wij in Oud West een toename van 3%, in Watergraafsmeer +2,2% en in de Baarsjes +1,4%.

In de  andere wijken binnen de ring daalde de vierkante meterprijzen. De grootste dalers waren Zeeburg  -3,1%, Rivierenbuurt -3%, en het Centrum met -1,2%.

Anouk Monnik makelaar bij Amsterdam at Home, specialist in het hogere segment: “Er is een tweedeling in de markt. Het segment met vraagprijzen tot €400.000,- staat nog sterk onder druk. Wij zien hier overwegend verkopen via een inschrijving en de gemiddelde overbieding in dit segment is 8%. In het segment boven de €1.000.000,- zien wij weinig overbiedingen en worden woningen rondom de vraagprijs verkocht.”

 

Buiten de ring

In Amsterdam buiten de ring zijn de cijfers anders dan in Amsterdam binnen de ring. Zo zien we gemiddeld een kleine prijsstijging van 0,6% van de vierkante meterprijzen buiten de ring. De ontwikkelingen lopen sterk uiteen per buurt. Van een scherpe daling in Buitenveldert met 6% naar een stijging in Zuid Oost van 4,6% en op IJburg van 3,6%. In Nieuw West bleven de vierkante meterprijzen gelijk vergeleken met het voorgaande kwartaal.

 

Bent u benieuwd naar alle details van de cijfers in uw buurt?  

Download het rapport van jouw buurt