Blog
Amsterdam de baarsjes q3 2021
Datum: 15 november 2021

Woningmarkt De Baarsjes Q3 2021: De Baarsjes de duurste wijk van Amsterdam?

De duurste wijk van Amsterdam zal De Baarsjes nooit worden, maar de vierkante meterprijs in De Baarsjes is de afgelopen 12 maanden met 18% gestegen tot € 8.050,-. De vierkante meterprijzen naderen die van Amsterdam Centrum waar de prijzen “slechts” 9% stegen tot € 8.450,-.

De gemiddelde transactieprijs loopt wel erg uiteen; € 868.000,- in het Centrum en “slechts” € 574.000,- in De Baarsjes. De reden hiervan schuilt in de woning grootte. Een gemiddelde woning in het Centrum is ruim 100m² ten opzichte van ruim 70m² in De Baarsjes.

Wonen wordt onbetaalbaar binnen de ring

De Baarsjes behoort nu tot de duurdere wijken in Amsterdam. In Bos en Lommer, IJburg, Noord, Nieuw West en Zuid Oost kun je nog verhoudingsgewijs voor redelijke prijzen een huis kopen, maar veel mensen vinden dat te ver van de Dam. Voor mensen met een modaal inkomen is binnen de Ring een huis kopen te duur geworden.

Schaarste aan woningaanbod

Op dit moment staan er 1.500 huizen en/of appartementen te koop in Amsterdam. Het aantal transacties is in Q3 ten opzichte van vorig jaar met 20% gedaald. Ook de markt in De Baarsjes zit te springen om nieuw aanbod. In de Baarsjes hebben altijd veel starters gekocht, maar met een gemiddelde transactieprijs van bijna € 600.000,- is er bijna geen starter die zich dit nog kan veroorloven.

Twee stevige banen en een jubelton van de ouders stelt nog wel veel mensen in staat om te kopen. Veel mensen zijn op zoek naar het volgende huis en willen eerst aankopen en dan pas verkopen. Door het verminderde aanbod en het grote aantal zoekers is de kans van slagen om aan te kopen niet al te groot.

Wij helpen u graag

Amsterdam at Home Makelaars vertrouwt op data en gelooft in mensen. Onze makelaar Kaylee Römer, onze specialist in de Baarsjes, staat voor u klaar om succesvol aan te kopen of te verkopen! Neem vrijblijvend contact met ons op.

Voor een gedetailleerd woningmarktcijfer rapport van Amsterdam de Baarsjes bent u bij ons aan het juiste adres.