Blog
Datum: 27 oktober 2020

Woningmarkt De Pijp; ook in Coronatijd stevige prijsstijging

Grotere woningen (100+ m2) nagenoeg niet gestegen in prijs t.o.v. een jaar geleden

De grootste procentuele prijsstijging in de Pijp is te zien bij de middelgrote appartementen tussen de 80-100m2. De prijzen in dit segment zijn met bijna 6% gestegen t.o.v. een jaar geleden. Daarentegen zijn de grotere woningen ,van honderd of meer vierkante meter, vrijwel niet in prijs gestegen. Was de gemiddelde vierkante meterprijs in Q3 2019 nog € 6840,-, een jaar later ligt de prijs voor een grotere woning in de Pijp op € 6872,-.

Flinke toename in aantal transacties in derde kwartaal van dit jaar

Een opvallend gegeven dat terug te zien is in de nieuwe kwartaalcijfers is het stijgende aantal transacties. In het eerste kwartaal van 2020 zijn er maar 74 woningen verkocht en in Q2 van 2020 waren dit er 95. In Q3 van dit jaar zijn er maar liefst 142 transacties geweest. De meeste woningen die in het laatste kwartaal te koop zijn gezet zijn kleiner van omvang, namelijk tussen de 40m2-60m2.

De gemiddelde overbieding in de Pijp gelijk gebleven met de gemiddelde overbieding t.o.v. een jaar eerder

De gemiddelde overbieding in de Pijp lijkt stabiel. Beiden jaren laten een gemiddelde overbieding zien van iets meer dan 5% boven de vraagprijs. Dit getal ligt ongeveer gelijk aan het gemiddelde van Amsterdam binnen de ring.

Meer weten over de prijzen bij u in de buurt?

Download rapport