Blog
Datum: 12 november 2019

Q3 2019; Kleinere woningen niet aan te slepen in De Pijp

De Pijp; een jonge en erg gewilde wijk, met een grote toestroom van mensen van buiten de stad en het buitenland (de expats). Ook wel hét doorgangsgebied voor twintigers en dertigers.

Kopen in de Pijp kost je gemiddeld 3,8 % meer dan een jaar geleden. Deze stijging blijft iets achter bij de gemiddelde prijsstijging in Amsterdam van 4,3 %. Een verklaring hiervoor kan zijn dat de woningen in de Pijp te duur worden voor de jonge doelgroep die de overhand heeft in de Pijp.

De grotere woningen (van 100+ m2) zijn relatief weinig gestegen in prijs t.o.v. de kleine appartementen (tussen de 15 m2 – 40 m2). Voor een kleine woning in deze laatste categorie betaal je in de geliefde Amsterdamse Pijp momenteel maar liefst €8296,- per m2, terwijl dat een jaar eerder nog €7503,- was (stijging van 10,5%). Een verklaring kan zijn dat er een schaarste is aan beschikbare woningen van dit kleinere formaat. In 1 kwartaal zijn er namelijk maar 11 transacties geweest in dit segment.

Danique Helmer, makelaar bij Amsterdam at Home en buurtspecialist/bewoonster van De Pijp : “wij hebben het afgelopen kwartaal met succes een behoorlijk aantal transacties in De Pijp gedaan. Ik ken de buurt dan ook op mijn duimpje, wat goed kan helpen om het aan- of verkoopproces in deze wijk in goede banen te lijden.

Meer weten over de prijzen bij u in de buurt?

Download rapport