Blog
maasstraat_rivierenbuurt
Datum: 5 februari 2020

Rivierenbuurt razend populair

De Rivierenbuurt; sfeervol, groen en altijd gezellig door de pleinen en heerlijke terrassen! Een fijne buurt en daardoor razend populair en in constante ontwikkeling. Vooral de Scheldestraat en de Maasstraat zijn gewilde straten waar veel mensen graag vertoeven, maar ook de Rijnstraat wint aan populariteit. Dat de Rivierenbuurt erg in trek is, blijkt ook uit het stijgende aantal verkochte woningen in het vierde kwartaal van 2019.

Rivierenbuurt blijft groeien

In het laatste kwartaal van 2019 zijn er in de Rivierenbuurt 96 woningen verkocht (17 meer dan in Q3) en dat in zeer hoog tempo. De gemiddelde verkooptijd van een woning in deze buurt bedraagt namelijk slechts 29 dagen. De groeiende vraag naar huizen in deze buurt heeft de gemiddelde transactieprijs dan ook naar een recordhoogte van ruim €635.000 gedreven.

Gezinnen settelen zich in de Rivierenbuurt

Als buurtspecialist zie ik dat de Rivierenbuurt een voorkeursbuurt is voor (kleine) gezinnen en dat werkt uit in hogere prijzen voor grotere woningen in deze buurt. Zo blijkt uit onze rapportages dat voor woningen tussen de 80 en 100m2 relatief veel geld wordt betaald, namelijk €6.900,- per vierkante meter. Dit is een toename van ca. 9% ten opzichte van vorig jaar.

Scheldebuurt duurste sub-buurt

Een van de buurten waar wij zeer geregeld actief zijn is de Scheldebuurt. Wij zien dat hier, in vergelijking met de andere sub-buurten van de Rivierenbuurt, het afgelopen jaar de meeste woningen zijn verkocht en met de hoogste vierkante meter prijzen van de buurt. De gemiddelde transactieprijs lag hier dan ook op ruim €725.000,-. We kunnen daarmee de Scheldebuurt tot het meest gewilde stukje Rivierenbuurt bestempelen.
Wil je graag in de Rivierenbuurt willen wonen, dan is de IJsselbuurt het voordeligst. Daar betaal je namelijk in verhouding minder per vierkante meter dan in de Schelde- en de Rijnbuurt.

Meer weten over de prijzen bij u in de buurt?

Download rapport