Blog
Datum: 26 mei 2023

Hoe de huizenmarkt in Amsterdam Noord zich ontwikkelt

De huizenmarkt in Amsterdam-Noord: een wijk die de laatste jaren een ware transformatie heeft ondergaan en nu een van de meest opwindende bestemmingen op de huizenmarkt van de stad is geworden. Terwijl de stad in een razend tempo groeit, trekt Amsterdam Noord steeds meer belangstellenden aan die op zoek zijn naar een combinatie van betaalbaar wonen, culturele levendigheid en een groen en ruimtelijk landschap. 

De recente ontwikkelingen in de huizenmarkt van Amsterdam-Noord laten een fascinerend en dynamisch patroon zien. Om de trends te begrijpen, is het belangrijk om verschillende datasets te analyseren. Denk aan de gemiddelde prijs per vierkante meter, het aantal woningtransacties, de gemiddelde transactieprijzen, en factoren zoals het percentage boven de vraagprijs dat geboden wordt en de gemiddelde verkoopduur van een woning.

Gemiddelde vierkante meterprijzen Amsterdam-Noord 

Als het gaat om de huizenmarkt, speelt de prijs per vierkante meter een cruciale rol bij het vinden van de perfecte woning. In de context van Amsterdam-Noord zijn de vierkante meterprijzen een fascinerend aspect dat de aandacht trekt van potentiële huizenkopers en investeerders. In vergelijking met andere delen van Amsterdam biedt Amsterdam-Noord een gunstig alternatief met betrekking tot de prijzen per vierkante meter.

In het eerste kwartaal van 2023, bedroeg de gemiddelde prijs per vierkante meter €5.725. De gemiddelde transactieprijs was €468.861,-. Deze prijzen geven een interessant inzicht in de markt, maar moeten worden afgewogen tegen de grootte van de woning. Voor een woning tussen de 15 en 40 m2 is de gemiddelde vierkante meterprijs €9.085, terwijl deze voor woningen van meer dan 100 m2 daalt tot €5.552. Wegen wij dit af tegen de vierkante meterprijzen in geheel Amsterdam, koop je de woning hier voor een gunstige prijs. 

Woningtransacties en biedingen 

De woningtransacties in Amsterdam Noord zijn de afgelopen jaren gestaag toegenomen, wat getuigt van de groeiende populariteit van de wijk. Potentiële kopers worden aangetrokken door de verscheidenheid aan woningtypes die beschikbaar zijn, variërend van sfeervolle appartementen tot ruime eengezinswoningen en trendy lofts.

Een interessant gegeven hierbij is de verkoopduur van een woning. In 2023 Q1 stond een woning gemiddeld 59 dagen te koop in Amsterdam-Noord. Dit is een belangrijke indicator van de dynamiek van de markt. Daarnaast was het aantal woningtransacties 105 in 2021 Q1. De bieder betaalde gemiddeld 100,4% van de vraagprijs. Dit betekent dat kopers gezien de veranderende markt nog steeds bereid zijn de woningen voor de vraagprijs aan te  kopen. 

Invloed van externe factoren 

In Amsterdam Noord, net als in elke andere regio, kunnen huizenprijzen en de algemene huizenmarkt niet uitsluitend worden verklaard door datasets. Verschillende factoren spelen een cruciale rol bij het vormgeven van de huizenmarkt in deze dynamische wijk. Naast de traditionele gegevens zijn er enkele belangrijke invloeden die de huizenmarkt in Amsterdam-Noord kunnen beïnvloeden, zoals rentevoeten, overheidsbeleid, economische groei en gentrificatie.

Voorspellingen voor het komende kwartaal

Als we de trends van de afgelopen periodes analyseren, kunnen we enkele voorspellingen maken voor het komende kwartaal. Op basis van de huidige gegevens en rekening houdend met externe factoren, verwachten we dat de gemiddelde prijs per vierkante meter en de gemiddelde transactieprijs stabiel blijven, terwijl het aantal transacties licht kan afnemen.

Blijf op de hoogte van de huizenmarkt in Amsterdam-Noord

Als makelaar met een proactieve, persoonlijke en datagedreven aanpak geloven we in de kracht van data. Daarnaast is iedere makelaar verantwoordelijk voor haar eigen buurt. Zo zijn wij ook actief in de subwijken als Banne Buiksloot, Holysloot, Ijburg en  Volewijck. We zijn altijd up to date van de laatste ins- en outs van iedere buurt. Zo zorgen we voor het maximale resultaat, ook in Amsterdam-Noord! 

Blijf op de hoogte van de huizenmarkt in Amsterdam-Noord en download vandaag nog ons meest recente kwartaalrapport. Zo bent u altijd een stap voor en kunt u met vertrouwen de juiste beslissingen nemen.