Blog
Datum: 27 oktober 2020

M2 prijzen in het mooie Amsterdam Noord sterk gestegen!

Hup, de noord zuid lijn in of met het pontje over en je bent er, heerlijk rustig én toch overal dichtbij. Amsterdam Noord staat inmiddels wel bekend als een groeiend stadsdeel dat steeds meer betrokken wordt bij de rest van de stad en dat zien we terug in de cijfers. Ook dit kwartaal zijn de vierkante meter prijzen weer gestegen, de vierkante meter prijs ligt 4.1% hoger dan kwartaal 2. Vorig jaar in het derde kwartaal was de gemiddelde vierkante meter prijs € 4.403,-. Dit jaar is dat € 4.787, oftewel bijna 9% hoger dan een jaar geleden.

Cijfers van Populaire buurten dit kwartaal

AU ziet een grote stijging dit kwartaal bij de buurten; Waterlandplein en Buikslotermeer, in deze buurten wordt veel nieuw gebouwd en opgeleverd en u bereikt hier uiteraard binnen een mum van tijd de metro halte Noord. De vierkante meterprijzen liggen hier bijvoorbeeld 10,7% en 3.8% hoger ten opzichte van kwartaal 2. In kwartaal 2 waren de vierkante meter prijzen in Buikslotermeer zelfs 6.6% lager dan het kwartaal daarvoor. U ziet ook dat men toe is aan groen, ruimte en een volgende stap, in de buurten Kadoelen en Tuindorp Oostzaan zijn er ook flinke prijsstijgingen te zien. In Kadoelen ligt de vierkante meter prijs maar liefst 14.8% hoger dan vorig kwartaal en in Tuindorp Oostzaan 7,4%.

Overbieden?

In kwartaal 2 werd er nét iets meer overboden dan in dit kwartaal is terug te zien, maar het scheelt weinig. In Noord wordt er meer overboden dan binnen de ring!

Meer weten over de prijzen bij u in de buurt?

Download rapport