Blog
Datum: 30 mei 2022

Amsterdam Noord door de ogen van een makelaar

Alle benodigde informatie over het kopen van een huis in Amsterdam Noord

Amsterdam Noord. Je hebt er alles. Van een variërend aanbod in restaurants, het NDSM terrein dat regelmatig fungeert als festivalterrein, de A’dam toren of een biologische markt op het buikslotermeerplein. En wil je even snel naar het centrum, dan ben je snel aan de andere kant van de stad met de Noord-Zuidlijn. Er worden in rap tempo appartementen en woningen gebouwd, hotspots blijven komen en de buurt wordt opgeknapt. Wordt het voor jou tijd om een huis te kopen in Amsterdam Noord?

Een uit de kluiten gewassen dorp…

Zo omschrijft onze buurtspecialist en makelaar in Amsterdam Noord Kaylee de buurt. “Hier zegt men nog goedemorgen tegen elkaar. Dat zie je in andere buurten in Amsterdam niet vaak meer.” De perfecte mix van jong en oud, ras Amsterdammer en expat en een mooie mix van verschillende culturen. Als makelaar in Amsterdam Noord heeft zij dan ook veel plezier in haar werk. Al ziet zij ook dat een huis kopen in Amsterdam Noord niet voor iedereen meer is weggelegd. 

Ook in Amsterdam Noord stijgen de huizenprijzen

Dat de buurt zo compleet is is niet onopgemerkt gebleven. Waar in 2022 nog grofweg 4.500 per vierkante meter werd betaald is dat in Q1 2022 gestegen naar 6.051. Een stijging van 34% in nog geen twee jaar tijd. Ook de gemiddelde transactieprijs loopt op. Gemiddeld wordt een huis in Amsterdam noord voor 520.901 verkocht. Echter stijgen de huizenprijzen niet mee met de gemiddelde vierkante meter prijs. Wat verder opvalt zijn de gemiddelde overbiedingen in Noord in vergelijking met Geheel Amsterdam. Hier zien wij een gemiddelde van 114.7% ten opzichte van 112.7%. 

Relatief kleine woningen en/of appartementen…

Een zeer groot verschil in prijs per vierkante meter zien we in de woningen tussen de 15m2 en 60m2. Voor een woning tussen de 15 en 40m2 wordt gemiddeld €8,171 per vierkante meter betaald. Voor een huis van tussen de 40 en 60m2 wordt €7,425 per vierkante meter betaald. Als makelaar in Amsterdam Noord merken wij de druk op deze huisen. De vele bezichtigers zorgen er voor dat de prijs wordt opgedreven. Gemiddeld staat een woning in Amsterdam Noord dan ook maar 31 dagen te koop totdat het wordt verkocht. 

Als specialist van Amsterdam Noord helpen wij u graag een woning te (ver)kopen

Zijn deze gegevens voor u van waarde? Dan adviseren wij om onze kwartaal rapporten te downloaden. Zo wordt u ieder kwartaal automatisch op de hoogte gesteld middels een uniek rapport. En bent u wellicht van plan uw huis te verkopen in Amsterdam Noord? Of misschien een huis kopen in Amsterdam Noord? Dan staat onze makelaar in Amsterdam Noord Kaylee voor u klaar!