Blog
Datum: 27 oktober 2020

Opnieuw flinke prijsstijgingen in Oost

Hip, constant in beweging, vol met leuke hotspots en razend populair onder een zeer gevarieerde doelgroep; Amsterdam Oost! Kijkend naar Amsterdam, is dit misschien wel de buurt die de afgelopen 5-10 jaar de grootste ontwikkeling heeft doorgemaakt en waar wij als Amsterdammers best een beetje trots op mogen zijn!

Opnieuw flinke prijsstijgingen in Oost

De gemiddelde vierkante meterprijzen in Oost lagen in het afgelopen kwartaal (Q3, 2020) bijna 10% hoger dan in Q3 van vorig jaar. Een procentuele stijging die groter is dan de gemiddelde stijging binnen de Ring.

De gemiddelde verkoopprijs in de buurt is tevens gestegen (4.3%), wat aantoont dat er voornamelijk een toename is geweest in de verkoop van de kleinere woningen. Bij de kleine woningen tussen de 15 en 40m2 is een gemiddelde vierkante meterprijs van € 8.679,- bereikt in dit kwartaal. Wel zien wij dat deze meterprijzen snel dalen naarmate de woningen groter worden (<60m2 = € 7.515/m2, <80m2 = € 6.847/m2, 80+m2 = gemiddeld € 6.600/m2).

Opvallend is wel dat de procentuele overbieding nagenoeg gelijk is gebleven in 2020.

Overbieden blijft de norm

Dagelijks wordt ons de vraag gesteld of het in Amsterdam normaal is om over te bieden en vooral: hoeveel moet ik dan overbieden? Het is lastig om deze vraag eenduidig te beantwoorden, omdat dit sterk samenhangt met de vraagprijs die door de makelaar of verkoper wordt gesteld. Om toch een kleine indicatie te kunnen geven: de gemiddelde overbieding in Oost in 2020 komt uit rond de 5% en is dit jaar nagenoeg gelijk gebleven. De nodige uitschieters daargelaten natuurlijk!

Op zoek naar meer informatie over Amsterdam Oost of andere buurten in Amsterdam? Wij voorzien u graag van advies. Daarnaast zijn onze kwartaalrapporten vrijblijvend (!) op te vragen en worden deze ieder kwartaal automatisch aan u gestuurd.

Meer weten over de prijzen bij u in de buurt?

Download rapport