Blog
Datum: 9 april 2020

Aankopen woning in Amsterdam in de Corona tijd

Een deel van de huizen zoekers haakt af 

Wij zien een vermindering van het aantal zoekers die een huis of appartement willen aankopen in Amsterdam. De onzekerheid over het (eigen) bedrijf of flexibel contract brengt een deel van de mensen ertoe om de zoektocht voorlopig stil te zetten. Wij zien dus een zekere mate aan vraaguitval. Nu was het aantal gegadigden per woning het afgelopen kwartaal extreem hoog dus deze correctie hoeft de markt niet direct pijn te doen.

Plotselinge golf van nieuw aanbod

Een groot aantal verkopers heeft besloten om de verkoop van hun huis of Appartement in Amsterdam naar voren te halen. Dit geeft kansen! Wij hebben in de afgelopen weken een behoorlijk aantal van onze zoekers blij kunnen maken door de aankoop van hun droomhuis!

Prijsdaling door het Coronavirus?

In het onderste segment tot €450.000,- zien wij nog een grote druk op de prijzen met veel inschrijvingen en overbiedingen. Binnen de ring stegen de prijzen met 3% in het eerste kwartaal 2020 tov Q4 2019.  Het segment tot €750.000,- staat ook nog stevig onder druk maar in het hoogste segment begint er meer evenwicht te ontstaan. Zie voor een uitgebreide woningmarkt analyse van Amsterdam ons Blog Huizenmarkt Amsterdam eerste kwartaal 2020; invloed Corona?

Zie voor de prijsontwikkeling in het Centrum, Oud Zuid, Oud West, De PijpRivierenbuurt.