De makelaar in Amsterdam die bij u past

Voor het kopen of verkopen van een woning in Amsterdam zijn wij de juiste makelaar. Uw wensen met betrekking tot de koop of verkoop van een huis zijn bij ons in goede handen. Door onze proactieve aanpak en ons unieke inzicht in de Amsterdamse huizenmarkt realiseren wij een hogere prijs voor uw huis.

 

Makelaar Amsterdam at Home
De 5 verschillen van
onze proactieve aanpak

Wij zijn de best beoordeelde makelaar van Amsterdam

Niemand kan ons beter beoordelen dan onze klanten. Wij zijn dan ook erg trots op onze beoordelingsscore van een 9,8!


Lees hier onze referenties
Beoordelingsscore makelaar Amsterdam

Ons team in Amsterdam

Bij het kopen of verkopen van uw woning is de keuze voor de juiste makelaar heel belangrijk. Ons enthousiaste team beschikt over de juiste kennis en ervaring om u te adviseren over de beste prijs. Iedere makelaar is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen buurt. Ondersteud door de backoffice zorgen we dat wij als makelaar Amsterdam at Home in iedere buurt van Amsterdam vertegenwoordigd zijn.


Maak kennis met ons team
Ons team van makelaars in Amsterdam

Huis kopen Amsterdam

Een aankoopmakelaar inschakelen? Als makelaar in Amsterdam volgen wij een proactieve aanpak in het aankoopproces van uw nieuwe woning! Wij zijn data-gedreven en hanteren altijd een persoonlijke benadering. Iedere aankoopmakelaar heeft zijn of haar eigen specialisme per buurt. Zo differentiëren wij onszelf in de woningmarkt en zorgen wij ervoor dat het aankopen van een woning soepel verloopt. Ons grote netwerk van taxateurs, makelaars en bouwkundigen zorgt er voor dat wij eerder dan anderen horen wanneer uw potentiële droomhuis te koop wordt aangeboden.


Over onze aanpak
Aankoopmakelaars Amsterdam

Huis verkopen Amsterdam?

Verkoop makelaar Amsterdam nodig? Dat vraagt om onze proactieve aanpak. Als verkoopmakelaar in Amsterdam houden wij rekening met zowel nationale als internationale invloeden. Zo hebben wij speciaal voor expats onze website laten vertalen en werken wij samen met RightMove, het grootste woningplatform van de UK. Nationaal zorgen wij dat uw huis middels social media, e-mail marketing én display campagnes onder de aandacht wordt gebracht. Ons eigen database bevat meer dan 10.000 potentieële kopers voor uw woning in Amsterdam. Interesant? Neem dan contact op.


Woning verkopen

Buurten in Amsterdam

Als makelaar in Amsterdam zijn wij actief in alle buurten. Van het centrum tot een woning in Amsterdam Noord, wij zijn zowel als aankoopmakelaar als verkoopmakelaar de juiste keuze. Iedere makelaar heeft eigen buurten waarvoor zij verantwoordelijk zijn. Onze buurtkennis gecombineerd met onze data zorgt voor unieke inzichten.


Naar de buurten

onze buurtspecialist over Amsterdam Nieuw-West

Als makelaar in Amsterdam Nieuw-West een fijne wijk om als buurtspecialist in te werken. Het is gelegen in het westen van de stad en omvat wijken zoals Slotermeer, Geuzenveld, Osdorp en Nieuw Sloten. Het is een van de grootste stadsdelen van Amsterdam en heeft een diverse bevolkingssamenstelling. Er zijn veel groene gebieden, zoals het Sloterpark en het Osdorppark, evenals een aantal winkelcentra en recreatieve voorzieningen. Nieuw-West wordt ook gekenmerkt door een groot aantal sociale huurwoningen en een aantal grote projecten van sociale woningbouw uit de jaren 60 en 70.

Over de Amsterdamse Houthavens

De Houthavens van Amsterdam ondergaat een ware metamorfose. Vroeger losten vrachtschepen met hout uit heel Europa hier hun lading. Nu is het gebied een fantastische plek om te wonen. Tal van creatieve bedrijven hebben zich al gevestigd in het gebied, evenals scholen, sportscholen, trendy bars, sfeervolle restaurants en gezellige terrassen aan het water.

Onze buurtspecialist over Amsterdam Zuid-Oost

Amsterdam Zuid-Oost is een wijk in Amsterdam waar een mix van verschillende culturen en nationaliteiten samenkomen. Een van de grootste highlights van Amsterdam Zuid-Oost is het Amsterdamse Bos. Het is een groot stadspark met meer dan 1.000 hectare aan bossen, weiden, meren en parken. Hier kun je het gehele jaar door wandelen, fietsen, roeien, zwemmen en golfen. Een andere hotspot is het stadion van de voetbalclub Ajax, Johan Cruijff ArenA. Die bevindt zich overigens midden in de Bijlmermeer, dat bekendstaat om haar unieke architectuur en grote hoeveelheid hoogbouw. Verder zijn er veel leuke plekken om te eten en drinken, zoals het Bijlmerpark Theater, een groot theatercomplex met vele activiteiten en voorstellingen.

Onze buurtspecialist over Amsterdam Oost

Amsterdam Oost is een diverse en multiculturele buurt met een aantal populaire bezienswaardigheden en hotspots. De dappermarkt is er hier een van. Hier komt een mengelmoes van verschillende culturen samen. Ook het alom bekende Oosterpark met z’n kenmerkende rozentuin en grote vijver is onderdeel van Amsterdam Oost. En tussen het Oosterpark en de dappermarkt bevindt zich het Tropenmuseum waar cultuur en geschiedenis samenkomen. Over het algemeen is Amsterdam Oost een stijlvolle en aangename buurt om te wonen. Het heeft veel historische en culturele bezienswaardigheden, een levendige sfeer, een brede diversiteit aan winkels, restaurants, bars en een aantal mooie parken. Een echte authentieke Amsterdamse buurt.

Onze buurtspecialist over Amsterdam Noord

Amsterdam Noord is een buurt gelegen aan de Noordkant van het IJ en ligt recht tegenover het centrum van Amsterdam. De buurt is bekend om zijn industriële geschiedenis, met oude fabrieken en scheepswerven die nu zijn omgebouwd tot hippe en trendy wooncomplexen, kantoren en culturele instellingen. Een van de grootste highlights van Amsterdam Noord is het EYE Filmmuseum, dat een indrukwekkende collectie films toont en een prachtig uitzicht biedt over de stad en het IJ. Ook is er het NDSM-werf, een oude scheepswerf die nu een cultureel erfgoed is, met street art, kunstgaleries, een bioscoop, een microbrouwerij en vele pop-up evenementen en festivals. Een andere hotspot is het A'DAM Toren, waar je kunt genieten van een panoramisch uitzicht over de stad vanuit de revolving observation deck, of proeven van lokale gerechten en drankjes in het restaurant op de 21e verdieping. Daarnaast zijn er veel leuke plekken om te eten en drinken in de buurt, zoals Pllek, een gezellig restaurant en bar op het IJ, of het Brouwerij 't IJ, een brouwerij die beroemd is om zijn speciaalbieren. Al met al heeft de buurt veel nieuwe restaurants, bars en winkels, evenals veel groen en water. Amsterdam Noord is een unieke en interessante buurt in Amsterdam, met veel te zien en te doen.

Onze buurtspecialist over Amsterdam Oud-West

Amsterdam Oud-West is een wijk in Amsterdam, gelegen ten westen van het Centrum van de stad. Het is een populaire buurt met een levendige sfeer en veel historische en culturele bezienswaardigheden. Ook vind je hier veel winkels, café’s en restaurants zoals Brouwerij ‘t IJ en de Westermarkt. Op de Westermarkt is iedere zaterdag een boerenmarkt en iedere zondag een biologische markt. En vergeet het Anne Frank Huis niet. Dit is hét monument van de tweede wereldoorlog waar het verhaal van Anne Frank en haar familie heeft afgespeeld.

Onze buurtspecialist over Amsterdam

Amsterdam Centrum is het hart van de stad en omvat de beroemde grachtengordel. De grachtengordel is een unesco werelderfgoed en bestaat uit een aantal historische grachten met monumentale panden en bruggen. Het is een van de meest populaire toeristische attracties in Amsterdam en biedt veel te zien en te doen. En dat is niet het enige dat het Centrum van Amsterdam zo mooi maakt. Met De Dam, De Jordaan, het Rijksmuseum, de Heineken Experience en De Negen Straatjes is het centrum van Amsterdam een van de mooiste buurten van de wereld. Amsterdam Centrum en de Grachtengordel zijn een must-see voor iedereen die de stad bezoekt. Het biedt een unieke sfeer, historische bezienswaardigheden, culturele highlights, een levendige sfeer, en een mix van traditionele en moderne attracties.

Onze makelaars in Amsterdam

Contact informatie

Ons kantoor bevindt zich op loopafstand van het Rijksmuseum.
Wij zijn gevestigd aan de Weteringschans 143, 1017 SE Amsterdam.
U kunt ons telefonisch bereiken op 020 210 2466! Of u kunt ons
mailen naar info@amsterdam-athome.nl.


Direct contact

Veelgestelde vragen aan een makelaar in Amsterdam

Wanneer bent u precies in onderhandeling?

Om in onderhandeling te zijn met de verkopende partij moet deze reageren op uw bod door:
- Een tegenbod te doen op uw bod
- Duidelijk melden dat u in onderhandeling bent. Wanneer een makelaar u verteld dat hij het bod met de verkoper moet bespreken bent u nog niet in onderhandeling.

Is het voor een verkoopmakelaar toegestaan om meerdere bezichtigingen in te plannen wanneer er wordt onderhandeld?

Zeker, onderhandelen hoeft niet te leiden tot verkoop. Om als verkoper het huis te verkopen mag deze ook met meerdere partijen onderhandelen. Dit moet dan duidelijk door de makelaar worden vermeld aan alle betrokken partijen. Daarnaast is het voor de verkopende partij waardevol wanneer zij weten hoeveel belangstelling er is voor het object. Als potentiële koper mag u dan een bod uitbrengen, maar een makelaar is niet tot onderhandelen verplicht. Pas als de onderhandelingen met de huidige potentiële koper is beëindigd kan de makelaar overgaan tot onderhandeling met de volgende. De makelaar mag daarentegen geen mededelingen doen over de hoogte van de biedingen.

Moet de verkoper het huis aan mij verkopen wanneer ik de vraagprijs bied?

Nee, de verkoper hoeft het huis niet te verkopen wanneer iemand de vraagprijs biedt. De vraagprijs moet worden gezien als “uitnodiging tot het doen van een bod”. Dit betekent dat, wanneer u de vraagprijs biedt, de koper het bod wel of niet mag aanvaarden.

Hoe ontstaat een koop?

Om tot koop over te gaan zullen de koper en verkoper het eens moeten zijn over de belangrijkste zaken. Onder deze zaken vallen de prijs, leveringsdatum, afspraken over roerende zaken en ontbindende voorwaarden. Indien koper en verkoper over alle onderdelen akkoord zijn legt de notaris de afspraken vast in de koopovereenkomst. Ontbindende voorwaarden zijn een punt van aandacht. Deze moeten worden meegenomen in de onderhandelingen wanneer u deze ook in de koopovereenkomst beschreven wilt hebben. Ontbindende voorwaarden worden dus niet automatisch meegenomen. Daarnaast moeten ook de aanvullende afspraken akkoord worden bevonden door koper én verkoper om de koopovereenkomst op te maken. Wanneer koper en verkoper de koopovereenkomst schriftelijk hebben getekend mag de koper zich volgens de wet nog bedenken. Binnen deze wettelijke bedenktijd kan de koper afzien van koop. Wanneer de wettelijke bedenktijd is verstreken is de koop definitief rond, met uitzondering van inwerkingtreding van ontbindende voorwaarden. Zijn er voorwaarden besproken en wordt hieraan voldaan, dan kan de koop worden ontbonden.

Kan de vraagprijs op het moment van onderhandelen worden verhoogd?

Zeker, de vraagprijs mag ten alle tijden worden aangepast. Daarnaast mag u uw bod als potentiële koper ten tijde van onderhandeling verhogen of verlagen. Zodra de verkopende partij een tegenbod doet vervalt uw eerdere bod en kunt u verder onderhandelen.

Is het toegestaan om het systeem van onderhandelen te wijzigen wanneer u in onderhandeling bent.

Ook dat is toegestaan. Wanneer er dermate veel biedingen de vraagprijs benaderen of bieden is het voor een verkoper lastig te bepalen wie kan worden beschouwd als beste koper. Op advies van de makelaar kan worden gekozen om het systeem van verkopen te wijzigen. Zo kan worden gekozen voor inschrijvingsprocedure. Hierbij krijgen alle bieders een gelijke kans om een bod uit te brengen.

Met wie moet de makelaar als eerste in onderhandeling?

Dat bepaalt de verkoper samen met de verkopende makelaar. Er zijn dus geen rechten verleend aan de eerste bezichtiging of de eerste die een bod uitbrengt.

Is het mogelijk om advies te vragen aan de verkopende makelaar?

Nee, dat is niet toegestaan. De verkopende makelaar is de belangenbehartiger van de verkopende partij. Wanneer de verkopende makelaar u ook advies zou geven zou dit leiden tot belangenverstrengeling. Wilt u advies voor het kopen van een huis, dan raden wij aan een aankoopmakelaar in te schakelen.

Een optie, wat houdt dat in?

Een optie kan op twee verschillende manieren worden gebruikt:
- Vanuit juridisch oogpunt geeft een optie de mogelijkheid om de koopovereenkomst door een eenzijdige verklaring met een andere partij te sluiten. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat de koper nog eens een week extra bedenktijd krijgt. Zo’n optie wordt vaak gebruikt tijdens het kopen van een nieuwbouw huis.
- Vaak wordt het woord optie vaak ten onrechte gebruikt. Opties worden door de verkopende makelaar besproken wanneer er met de koper wordt onderhandeld. Denk hierbij aan de extra dagen bedenktijd voor het uitbrengen van een bod. Zo kan de koper bijvoorbeeld extra inzicht krijgen in zijn financiering. De opties die worden verleend worden besproken tussen de verkoper en makelaar voordat deze worden verstrekt aan de koper. Indien een andere partij zich aanmeldt bij de makelaar zal deze aangeven dat er een optie aanwezig is op het object.

Wat is een energielabel en is deze verplicht?

Een energielabel laat aan de hand van klassen (A++ t/m G) en door verschillende kleuren (Groen t/m Rood) weer hoe energiezuinig het object is in vergelijking met andere woningen van zijn soort. Deze wordt opgesteld aan de hand van een gecertificeerde energielabel adviseur. Een energielabel is verplicht bij verkoop van een woning (met uitzondering van speciale gevallen).

Is bij de kosten koper ook de makelaarscourtage inbegrepen?

Nee, onder “kosten koper” valt de makelaarscourtage niet. Alle kosten die tot de “kosten koper” vallen zijn:
- Overdrachtsbelasting
- Notariskosten (zoals voor het opmaken van de leveringsakte en het inschrijven bij het kadaster) Naast bovengenoemde kosten zijn kunnen er ook kosten voortvloeien uit het opstellen en inschrijven van de hypotheekakte. Heeft u ook een aankoopmakelaar ingeschakeld? Dan zijn er ook deze kosten ook voor u. In de meeste gevallen wordt dit na afloop verrekend tijdens de eindafrekening. De kosten van de verkopende makelaar komen ten laste van de verkopende partij.

Hoe bepaalt men het aantal vierkante meters van een woning?

Branchebreed zijn een aantal meetinstructies afgesproken. NVM gecertificeerde makelaars zijn verplicht zich aan deze instructies te houden. Wat wordt er allemaal meegerekend wanneer de vierkante meters worden berekend?
- Woonruimte (zoals slaapkamers, wc, woonkamers gang en meterkast)
- Inpandige ruimtes (garage, vlizotrap)
- Externe berging (losstaande garage / schuur)
Daarnaast zijn er ook nog enkele punten waaraan extra aandacht wordt besteed. Zo moet de hoogte minimaal 1.5m zijn. Daarnaast worden de binnenmuren WEL mee gemeten, en de buitenmuren NIET. Daarnaast worden nisjes van minder dan 0..5 m niet meegenomen in de berekening. Zo zijn er nog veel meer regels waaraan moet worden voldaan. Deze vindt u op www.nvm.nl
Meer vragen