De makelaar in Amsterdam die bij u past

Voor het kopen of verkopen van een woning in Amsterdam zijn wij de juiste makelaar. Uw wensen met betrekking tot de koop of verkoop van een huis zijn bij ons in goede handen. Door onze proactieve aanpak en ons unieke inzicht in de Amsterdamse huizenmarkt realiseren wij een hogere prijs voor uw huis.

 

Makelaar Amsterdam at Home
De 5 verschillen van
onze proactieve aanpak

Wij zijn de best beoordeelde makelaar van Amsterdam

Niemand kan ons beter beoordelen dan onze klanten. Wij zijn dan ook erg trots op onze beoordelingsscore van een 9,8!


Lees hier onze referenties
Beoordelingsscore makelaar Amsterdam

Ons team in Amsterdam

Bij het kopen of verkopen van uw woning is de keuze voor de juiste makelaar heel belangrijk. Ons enthousiaste team beschikt over de juiste kennis en ervaring om u te adviseren over de beste prijs. Iedere makelaar is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen buurt. Ondersteud door de backoffice zorgen we dat wij als makelaar Amsterdam at Home in iedere buurt van Amsterdam vertegenwoordigd zijn.


Maak kennis met ons team
Ons team van makelaars in Amsterdam

Huis kopen Amsterdam

Een aankoopmakelaar inschakelen? Als makelaar in Amsterdam volgen wij een proactieve aanpak in het aankoopproces van uw nieuwe woning! Wij zijn data-gedreven en hanteren altijd een persoonlijke benadering. Iedere aankoopmakelaar heeft zijn of haar eigen specialisme per buurt. Zo differentiëren wij onszelf in de woningmarkt en zorgen wij ervoor dat het aankopen van een woning soepel verloopt. Ons grote netwerk van taxateurs, makelaars en bouwkundigen zorgt er voor dat wij eerder dan anderen horen wanneer uw potentiële droomhuis te koop wordt aangeboden.


Over onze aanpak
Aankoopmakelaars Amsterdam

Huis verkopen Amsterdam?

Verkoop makelaar Amsterdam nodig? Dat vraagt om onze proactieve aanpak. Als verkoopmakelaar in Amsterdam houden wij rekening met zowel nationale als internationale invloeden. Zo hebben wij speciaal voor expats onze website laten vertalen en werken wij samen met RightMove, het grootste woningplatform van de UK. Nationaal zorgen wij dat uw huis middels social media, e-mail marketing én display campagnes onder de aandacht wordt gebracht. Ons eigen database bevat meer dan 10.000 potentieële kopers voor uw woning in Amsterdam. Interesant? Neem dan contact op.


Woning verkopen
Amsterdam at Home makelaars

Buurten in Amsterdam

Als makelaar in Amsterdam zijn wij actief in alle buurten. Van het centrum tot een woning in Amsterdam Noord, wij zijn zowel als aankoopmakelaar als verkoopmakelaar de juiste keuze. Iedere makelaar heeft eigen buurten waarvoor zij verantwoordelijk zijn. Onze buurtkennis gecombineerd met onze data zorgt voor unieke inzichten.


Naar de buurten

Hoe onze makelaar Amsterdam West beschrijft..?

Amsterdam West is een van de jongste stadsdelen van Amsterdam. Officieel bestaat de stad pas sinds 2010. Dit deel van Amsterdam is vooral aantrekkelijk voor starters. Aan ruimte en groen in Amsterdam geen gebrek! Dit stadsdeel kenmerkt zich door ruim opgezette wijken met heel veel groen. 

Hoe onze makelaar Amsterdam Houthavens beschrijft..?

De Houthaven is dé nieuwe buurt van Amsterdam. Ooit was het een van de belangrijkste handelshavens ter wereld. Later is het omgebouwd tot een levendige groene eilanden-wijk. De diversiteit aan gebouwen en gebruikers geeft de Houthavens het karakter van een echte Amsterdamse wijk.

Hoe onze makelaar Amsterdam Zuid-Oost beschrijft..?

Amsterdam Zuid-Oost biedt een opwindende diversiteit aan cultuur én etenswaren. Ook bevinden zich er de Johan Cruijff ArenA, bioscoop Pathé ArenA en grote concertzalen AFAS Live en de Ziggo Dome. Dit bruisende stadsdeel heeft verschillende hoogtepunten die je niet mag missen!

Hoe onze makelaar Amsterdam Zuid beschrijft..?

Het stadsdeel Zuid kenmerkt zich door de vele beeldhouwwerken. Tijdens de ontwikkeling  werden beeldhouwers nauw betrokken bij het project. Zij waren voornamelijk verantwoordelijk voor de openbare ruimtes in het stadsdeel. Amsterdam Zuid is tevens het zakencentrum van Amsterdam. Dit is te danken aan de Zuidas, welke gelegen is in dit stadsdeel. Ook is er genoeg groen te vinden. Denk dan aan parken als het Vondelpark en het Amstelpark.

Hoe onze makelaar Amsterdam Oost beschrijft..?

Amsterdam Oost heeft veel te bieden aan bewoner en bezoeker. Er is geen buurt zo divers als Amsterdam Oost. De levendige, multiculturele buurt staat voornamelijk bekend om zijn brede straten met 19e-eeuwse gebouwen, veel groen en vele culturele bezienswaardigheden. Denk aan het heerlijke Oosterpark of het prachtige Tropenmuseum. Zowel voor jong als oud is er vertier. U kunt er wandelen, winkelen, sporten of op culture ontdekkingstocht.

Wanneer u in Amsterdam Oost bent, heeft u alles wat u nodig heeft. Bijvoorbeeld het gevarieerde winkelgebied Oostpoort en Linnaeusstraat/Middenweg. Of de Dapperbuurt, het hart van de culturele diversiteit van deze buurt. U vindt hier de beroemde Dappermarkt. Leuk weetje, deze markt werd door National Geographic Traveler in de top tien beste winkelstraten van de wereld gezet.

Hoe onze makelaar Amsterdam Noord beschrijft..?

Het stadsdeel Amsterdam-Noord is gescheiden van de rest van Amsterdam door het IJ. Een in het oog springend kenmerk van Amsterdam Noord, is de Toren Overhoeks. Een 80 meter hoog kantoorgebouw aan de oever van het IJ. Gebouwd in opdracht van Shell. Amsterdam Noord is een tevens een belangrijk industriegebied voor petrochemie en scheepsbouw.

Hoe onze makelaar Amsterdam Oud-West beschrijft..?

De buurt de Baarsjes is afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen. Aangrenzend aan Amsterdam Oud-West bevindt zich het welbekende Vondelpark. Ook de vele cafés en restaurants die het stadsdeel rijk is dragen bij aan de stijgende populariteit. Tekenend voor dit stadsdeel zijn de prachtige portieken die je vindt in de Helmersbuurt.

Hoe onze makelaar Amsterdam Centrum beschrijft..?

Het centrum van Amsterdam wordt gekenmerkt door de pittoreske grachtengordel en fraaie Amsterdamse huizen. In het centrum vind u onder andere de Jordaan, Dierentuin Artis en vele mooie pleinen als het Waterlooplein, de Dam en het Rembrandtplein. De Kalverstraat, Leidsestraat en uiteraard de negen straatjes maken dit deel van Amsterdam perfect voor een dagje shoppen. Daarnaast bevinden zich er veel leuke eet- en drinkgelegenheden. Bent u gek op theater en film? Het Centrum van Amsterdam biedt op die gebied zeer veel mogelijkheden, denk hierbij bijvoorbeeld aan Carré en de Stadsschouwburg. Kortom: het centrum ademt een en al sfeer en wij helpen u graag om uw droomplek hier te vinden!

Onze makelaars in Amsterdam

Contact informatie

Ons kantoor bevindt zich op loopafstand van het Rijksmuseum.
Wij zijn gevestigd aan de Weteringschans 143, 1017 SE Amsterdam.
U kunt ons telefonisch bereiken op 020 210 2466! Of u kunt ons
mailen naar [email protected]


Direct contact

Veelgestelde vragen aan een makelaar in Amsterdam

Wanneer bent u precies in onderhandeling?

Om in onderhandeling te zijn met de verkopende partij moet deze reageren op uw bod door:
- Een tegenbod te doen op uw bod
- Duidelijk melden dat u in onderhandeling bent. Wanneer een makelaar u verteld dat hij het bod met de verkoper moet bespreken bent u nog niet in onderhandeling.

Is het voor een verkoopmakelaar toegestaan om meerdere bezichtigingen in te plannen wanneer er wordt onderhandeld?

Zeker, onderhandelen hoeft niet te leiden tot verkoop. Om als verkoper het huis te verkopen mag deze ook met meerdere partijen onderhandelen. Dit moet dan duidelijk door de makelaar worden vermeld aan alle betrokken partijen. Daarnaast is het voor de verkopende partij waardevol wanneer zij weten hoeveel belangstelling er is voor het object. Als potentiële koper mag u dan een bod uitbrengen, maar een makelaar is niet tot onderhandelen verplicht. Pas als de onderhandelingen met de huidige potentiële koper is beëindigd kan de makelaar overgaan tot onderhandeling met de volgende. De makelaar mag daarentegen geen mededelingen doen over de hoogte van de biedingen.

Moet de verkoper het huis aan mij verkopen wanneer ik de vraagprijs bied?

Nee, de verkoper hoeft het huis niet te verkopen wanneer iemand de vraagprijs biedt. De vraagprijs moet worden gezien als “uitnodiging tot het doen van een bod”. Dit betekent dat, wanneer u de vraagprijs biedt, de koper het bod wel of niet mag aanvaarden.

Hoe ontstaat een koop?

Om tot koop over te gaan zullen de koper en verkoper het eens moeten zijn over de belangrijkste zaken. Onder deze zaken vallen de prijs, leveringsdatum, afspraken over roerende zaken en ontbindende voorwaarden. Indien koper en verkoper over alle onderdelen akkoord zijn legt de notaris de afspraken vast in de koopovereenkomst. Ontbindende voorwaarden zijn een punt van aandacht. Deze moeten worden meegenomen in de onderhandelingen wanneer u deze ook in de koopovereenkomst beschreven wilt hebben. Ontbindende voorwaarden worden dus niet automatisch meegenomen. Daarnaast moeten ook de aanvullende afspraken akkoord worden bevonden door koper Ă©n verkoper om de koopovereenkomst op te maken. Wanneer koper en verkoper de koopovereenkomst schriftelijk hebben getekend mag de koper zich volgens de wet nog bedenken. Binnen deze wettelijke bedenktijd kan de koper afzien van koop. Wanneer de wettelijke bedenktijd is verstreken is de koop definitief rond, met uitzondering van inwerkingtreding van ontbindende voorwaarden. Zijn er voorwaarden besproken en wordt hieraan voldaan, dan kan de koop worden ontbonden.

Kan de vraagprijs op het moment van onderhandelen worden verhoogd?

Zeker, de vraagprijs mag ten alle tijden worden aangepast. Daarnaast mag u uw bod als potentiële koper ten tijde van onderhandeling verhogen of verlagen. Zodra de verkopende partij een tegenbod doet vervalt uw eerdere bod en kunt u verder onderhandelen.

Is het toegestaan om het systeem van onderhandelen te wijzigen wanneer u in onderhandeling bent.

Ook dat is toegestaan. Wanneer er dermate veel biedingen de vraagprijs benaderen of bieden is het voor een verkoper lastig te bepalen wie kan worden beschouwd als beste koper. Op advies van de makelaar kan worden gekozen om het systeem van verkopen te wijzigen. Zo kan worden gekozen voor inschrijvingsprocedure. Hierbij krijgen alle bieders een gelijke kans om een bod uit te brengen.

Met wie moet de makelaar als eerste in onderhandeling?

Dat bepaalt de verkoper samen met de verkopende makelaar. Er zijn dus geen rechten verleend aan de eerste bezichtiging of de eerste die een bod uitbrengt.

Is het mogelijk om advies te vragen aan de verkopende makelaar?

Nee, dat is niet toegestaan. De verkopende makelaar is de belangenbehartiger van de verkopende partij. Wanneer de verkopende makelaar u ook advies zou geven zou dit leiden tot belangenverstrengeling. Wilt u advies voor het kopen van een huis, dan raden wij aan een aankoopmakelaar in te schakelen.

Een optie, wat houdt dat in?

Een optie kan op twee verschillende manieren worden gebruikt:
- Vanuit juridisch oogpunt geeft een optie de mogelijkheid om de koopovereenkomst door een eenzijdige verklaring met een andere partij te sluiten. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat de koper nog eens een week extra bedenktijd krijgt. Zo’n optie wordt vaak gebruikt tijdens het kopen van een nieuwbouw huis.
- Vaak wordt het woord optie vaak ten onrechte gebruikt. Opties worden door de verkopende makelaar besproken wanneer er met de koper wordt onderhandeld. Denk hierbij aan de extra dagen bedenktijd voor het uitbrengen van een bod. Zo kan de koper bijvoorbeeld extra inzicht krijgen in zijn financiering. De opties die worden verleend worden besproken tussen de verkoper en makelaar voordat deze worden verstrekt aan de koper. Indien een andere partij zich aanmeldt bij de makelaar zal deze aangeven dat er een optie aanwezig is op het object.

Wat is een energielabel en is deze verplicht?

Een energielabel laat aan de hand van klassen (A++ t/m G) en door verschillende kleuren (Groen t/m Rood) weer hoe energiezuinig het object is in vergelijking met andere woningen van zijn soort. Deze wordt opgesteld aan de hand van een gecertificeerde energielabel adviseur. Een energielabel is verplicht bij verkoop van een woning (met uitzondering van speciale gevallen).

Is bij de kosten koper ook de makelaarscourtage inbegrepen?

Nee, onder “kosten koper” valt de makelaarscourtage niet. Alle kosten die tot de “kosten koper” vallen zijn:
- Overdrachtsbelasting
- Notariskosten (zoals voor het opmaken van de leveringsakte en het inschrijven bij het kadaster) Naast bovengenoemde kosten zijn kunnen er ook kosten voortvloeien uit het opstellen en inschrijven van de hypotheekakte. Heeft u ook een aankoopmakelaar ingeschakeld? Dan zijn er ook deze kosten ook voor u. In de meeste gevallen wordt dit na afloop verrekend tijdens de eindafrekening. De kosten van de verkopende makelaar komen ten laste van de verkopende partij.

Hoe bepaalt men het aantal vierkante meters van een woning?

Branchebreed zijn een aantal meetinstructies afgesproken. NVM gecertificeerde makelaars zijn verplicht zich aan deze instructies te houden. Wat wordt er allemaal meegerekend wanneer de vierkante meters worden berekend?
- Woonruimte (zoals slaapkamers, wc, woonkamers gang en meterkast)
- Inpandige ruimtes (garage, vlizotrap)
- Externe berging (losstaande garage / schuur)
Daarnaast zijn er ook nog enkele punten waaraan extra aandacht wordt besteed. Zo moet de hoogte minimaal 1.5m zijn. Daarnaast worden de binnenmuren WEL mee gemeten, en de buitenmuren NIET. Daarnaast worden nisjes van minder dan 0..5 m niet meegenomen in de berekening. Zo zijn er nog veel meer regels waaraan moet worden voldaan. Deze vindt u op www.nvm.nl
Meer vragen